• Van links naar rechts: Asley Desiree en Joke.
• Van links naar rechts: Asley Desiree en Joke. Foto: Gyselle Blokland
advertorial

Joke is na 30 jaar bij ALDI nog altijd op haar plek

Zakelijk 5.551 keer gelezen

LEERDAM • De 44-jarige Joke van Rijswijk is sinds september vorig jaar filiaalleidster van ALDI Leerdam op Het Europaplein. Joke is al vanaf haar veertiende werkzaam voor ALDI, waar ze ooit begon als flessenmeisje op de zaterdag. Joke heeft dus mooie stappen gemaakt en kan met recht zeggen dat ze bij ALDI op haar plek zit. Bovendien heeft ze nog volop plannen en ambities voor de toekomst.

In Leerdam is ALDI al bijna 25 jaar gevestigd in het winkelcentrum ‘Europaplein’ en met heel veel succes kan men wel zeggen. Sinds de grote uitbreiding en de verdubbeling van de winkeloppervlakte in het jaar 2017 en de ombouw naar de nieuwe formule is het erg druk. Steeds meer consumenten uit Leerdam en de wijde omgeving weten ALDI goed te vinden, zeker sinds de parkeerplaats werd uitgebreid naar 250 gratis plekken. In 2022 heeft de winkel opnieuw een aanpassing gedaan. Zo is de afdeling aardappelen, groenten en fruit (AGF) verplaatst naar het begin van de winkel en dat bevalt uitstekend. Joke legt uit: “Vers en met name de kwaliteit daarvan is een speerpunt voor ons. Door de aangepaste indeling vinden klanten gemakkelijk alles voor de maaltijd aan het begin van de winkel.”

Joke is dus al 30 jaar actief binnen ALDI, maar lange dienstverbanden komen vaker voor bij het bedrijf. Zo zijn er bij ALDI Leerdam meerdere dames in dienst die zelfs al 40 jaar hun ALDI-kleding aantrekken. Desiree en Asley, die samen met Joke op de foto staan, zijn inmiddels ook al 15 en 7 jaar aan het werk in de supermarkt.

Het tekent de sfeer binnen ALDI en ook het team in Leerdam is volgens Joke heel hecht. “We hebben een goed team staan van ongeveer 30 mensen en iedereen heeft wat voor elkaar over, waardoor we doorgaans geen problemen met de bezetting hebben. Daar mogen we trots op zijn. Wie bij ALDI werkt mag ook opleidingen volgen. Zo kun je een mbo-opleiding op niveau 2, 3 of 4 volgen. Er wordt geïnvesteerd in de medewerkers en dat is, zeker in deze tijd, heel belangrijk.”

Joke geniet van de diversiteit in het werk: “Geen dag is hetzelfde. Het ene moment zit je op kantoor, het andere moment help je mee op de winkelvloer. Ook het klantencontact vind ik heel leuk en bovendien superbelangrijk.”

Zelf is ze sinds september vorig jaar werkzaam in het filiaal in Leerdam, nadat ze in 2016 ook al eens in de Glasstad actief was. Daarna werkte ze in een ALDI-winkel in Utrecht, maar vorig jaar vroeg ze toch weer een overplaatsing naar Leerdam-West aan. “Er zijn wel echt verschillen tussen Leerdam en Utrecht hoor”, vertelt ze. “Hier heb je echt contact met de klant en dat is in Utrecht wel anders. Het is in Leerdam heel normaal om een praatje met de klanten te maken. Bovendien komen er veel mensen uit de wijk zelf, superleuk!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden