• Komend weekend: Glassdance en Glassfest in Leerdam.
• Komend weekend: Glassdance en Glassfest in Leerdam. Foto: Hans van Vrouwerf

Komende vrijdag en zaterdag: Glassdance & Glassfest in Leerdam

Nieuws 2.867 keer gelezen

LEERDAM • De parkeerplaats aan de Lingedijk in Leerdam wordt komend weekend weer omgetoverd in festivalsferen. Vrijdag staat het inmiddels vertrouwde Glassdance op het programma, terwijl er op zaterdag met Glassfest iets nieuws staat te gebeuren.

Leerdamse acts  
“We hebben er weer zin in”, vertelt Tinja Van Zanten van Café Het Goeie Heertje. Samen met Café M’n Moeder en The Old Triangle organiseert ze het muziekspektakel. Zoals altijd hebben we geprobeerd de line-up zo Leerdams mogelijk te houden, we willen namelijk graag lokale artiesten een kans geven. Op de vrijdagavond is dan ook alleen ‘Vieze Asbak’ geen Leerdamse act.”

Op die avond laten verder Bruze d’Angelo, Simon Kidzoo, Oakmadness, Reinier en Farbridges hun beats door de speakers knallen. Waar de vrijdagavond vooral een dansavond is, is er dit jaar op de zaterdag met het Glassfest voor feestmuziek gekozen. 

Oktoberfest in juni
Van Zanten: “De afgelopen edities hebben we naast Glassdance, Glassrock gehouden. We hebben via een online poll onderzocht waar mensen het meest behoefte hebben. Je kon kiezen tussen rock, hardstyle en overwegend Nederlandstalige feestmuziek. Die laatste categorie kwam als overtuigende winnaar uit de bus. Je moet een beetje denken aan een Oktoberfest-sfeertje, maar dan in juni. Hoe leuk is dat?”

De line-up bestaat op zaterdag uit Otto Wunderbar, Johnny Gold, Marco Kraats, Mark van Veen, Dennis Baars, Los Banderos en Bram Boterham. Ook hier zijn de lokale artiesten volop vertegenwoordigd. 

Sponsoren en vrijwilligers
Van Zanten merkt dat het organiseren van een festival sinds corona een stuk duurder is geworden. Sponsoren zijn dan ook nog altijd welkom en kunnen zich melden via info@zomerfestivalleerdam.nl.. Okk vrijwilligers die graag de handen uit de mauwen willen steken door bijvoorbeeld te helpen achter de bar kunnen zich daar melden. 

Kaarten 
Glassdance en Glassfest duren van 19:00 uur tot 01:00 uur. Kaarten kunnen worden besteld via www.glassdance.nl. Losse kaarten kosten 12,50 euro, terwijl een combiticket 20 euro is. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app