Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zomerlezen met Bip voor kinderen van start gegaan

Nieuws 368 keer gelezen

HAGESTEIN • Wethouder Kees Bel heeft maandag 5 juni voorgelezen aan een groep kinderen van de peuterclub ’t Kleine Vosje in Hagestein. Ook deelde hij Bip-boekjes uit aan de kinderen. Daarmee is het Zomerlezen met Bip officieel van start gegaan.

Met een stempelactie, zoektocht in de Bibliotheek en voorleesactiviteiten zorgt leesmonster Bip van de Bibliotheek ervoor dat kinderen van 2 t/m 7 jaar ook in de vakantie plezier hebben met lezen en luisteren naar verhalen.

Er werd gestart met het boek ‘Saar in de zomer’ dat werd voorgelezen door de wethouder. In het verhaal gaat Saar met oma naar de moestuin waar ze aardbeien en tomaten gaan plukken. Het thema van het boek sloot perfect aan bij het thema van de peuterclub ‘eten en drinken’. De kinderen konden kijken naar de vertelplaten in het vertelkastje terwijl ze aandachtig luisterden. 

Hierna was het tijd om het materiaal van Zomerlezen uit te delen. Dit werd ook gedaan door de wethouder. De kinderen kregen een kleurplaat met voorleestijden deze zomer erop en het Bip-doeboekje. 

Bip-doeboekje met stempelkaart
Alle kinderen van 2 t/m 7 jaar kunnen vanaf 12 juni meedoen met Zomerlezen met Bip. De komende weken wordt er bij een groot aantal VE-groepen in de gemeente Vijfheerenlanden voorgelezen uit ‘Saar in de zomer’ en worden de doeboekjes van Bip verspreid. Kinderen die geen boekje hebben gekregen, kunnen het ophalen in de Bibliotheek. In het doeboekje staan leuke opdrachten én een stempelkaart.

Door het lenen van boeken en meedoen aan de voorleesactiviteiten sparen kinderen stempels. Bij vijf stempels kunnen ze in de Bibliotheek een leuk prijsje grabbelen in de grabbelton. Bij zes stempels maken de kinderen kans op een badhanddoek van Bip. Het project loopt van 12 juni t/m 25 augustus.

Activiteiten
Elke week in de zomervakantie kunnen kinderen in de Bibliotheek komen luisteren naar verhalen. In de Bibliotheek Leerdam is dit iedere woensdag, in de Bibliotheek Vianen is dit iedere donderdag.

Kijk voor het programma en meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/zomerlezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie