” Kees Schetters voor het nieuwe Huis ter Leede.
” Kees Schetters voor het nieuwe Huis ter Leede. Foto: Mimi van Rossem

Kees Schetters na tien jaar weg als directeur Huis ter Leede: ‘Het was niet altijd makkelijk, maar ik heb genoten’

Nieuws 2.213 keer gelezen

LEERDAM • De laatste werkdag van Huis ter Leede directeur Kees Schetters was wel een heel bijzondere. Deze dag nam Schetters niet alleen afscheid van zijn werk, maar was hij ook nog gastheer voor hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet die deze dag het Huis officieel kwam openen. 

Veranderingen en bezuinigingen
Tien jaar geleden begon Schetters aan zijn baan als directeur in het Huis ter Leede, toen gevestigd op het Eiland in wijk Leerdam-Noord. Door de jaren heen zijn er veel veranderingen doorgevoerd in het Huis en vorig jaar december verhuisde men naar de Oranjehof in Leerdam-Oost. Toen Schetters net als directeur van het Huis ter Leede aan het werk was kreeg hij te maken met veel veranderingen in het kader van de vele bezuinigingen in de zorg.

Schetters: “Zeker in de huishoudelijke ondersteuning, de wijkverpleging en intramurale zorg werden ons grote bezuinigen opgelegd. Ook moest de bedcapaciteit met dertig procent terug worden gebracht. Dit hebben we gelukkig door een paar aanpassingen kunnen oplossen, maar we ontkwamen er niet aan een deel van de huishoudelijke zorg in de Betuwe af te stoten. Ook intern moest er fors gereorganiseerd worden en hebben we helaas een aantal mensen moeten ontslaan. Dit was zeker geen gemakkelijke start voor een nieuwe directeur, maar we moesten wel.” 

Verhuizing
Zo kwam er door de jaren heen veel werk op het bordje van Schetters en zijn voortreffelijke team te liggen. Want toen alles weer een beetje op de rails stond, kreeg Schetters te maken met de plannen voor de verhuizing van het Huis.

Schetters vertelt hierover: “Om mensen in de laatste fase van hun leven een comfortabel verblijf te bieden waar zij het maximaal naar hun zin hebben, moest er zo veel aan het oude Huis worden gedaan dat dit niet meer haalbaar was. Dus werd er rondgekeken naar een nieuwe locatie waar een nieuw gebouw kon komen. Al snel waren er tien locaties in beeld, maar uiteindelijk bleef de huidige locatie op het terrein van het oude Emma in wijk Oost de geschiktste. Dit betekende wel dat het Huis niet meer van Habion wordt gehuurd maar van Woonzorg.” 

Tijdens het ontwerpen en bouw van het nieuwe Huis zijn vanaf het begin bewoners en werknemers betrokken. Inmiddels heeft de verhuizing plaatsgevonden en woont en werkt iedereen met veel plezier in het nieuwe onderkomen aan het Oranjehof. Bewogen kijkt Schetters terug op deze roerige en drukke tijd. Maar hij genoot ook van alle ontwikkelingen en de samenwerking met verschillende partijen in wijk Noord. 

Tevreden terugkijken
Schetters: “Ik kijk met veel genoegen terug op de samenwerking met de wijkraad Noord en de vele activiteiten die wij samen hebben georganiseerd. Met veel plezier denk ik ook terug aan de Noordertuin die jaren geleden naast het Huis is aangelegd.” Geregeld hielp Schetters een handje mee.

“Ik genoot van het samenwerken in de tuin. Stond ik als directeur gewoon de plantjes te wieden. Maar ook genoot ik, als mensenmens, van de vele gesprekken die ik tijdens de Open Maaltijden had met bewoners van het Huis en de wijkbewoners. Zo hoorde ik wat er leefde onder de mensen en wat zij graag voor hun wijk wilden. Dan konden wij daar op inspelen.” 

Tijd voor hobby’s 
Nu hij binnenkort vanwege zijn leeftijd met pensioen gaat kijkt Schetters sowieso met veel voldoening terug op zijn werkzaam leven. En wie nu denkt dat hij stil gaat zitten heeft het mis.

Kees Schetters gaat nog meer genieten van de tijd met zijn gezin en kleinkinderen en zijn hobby’s. Zijn wens was al langer om ooit eens piano te leren spelen en te fotograferen. Daar heeft hij vanaf nu mooi de tijd voor.

Mimi van Rossem 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden