• René, Huub en Ronald voor hun nieuwe onderkomen op het Glaspark.
• René, Huub en Ronald voor hun nieuwe onderkomen op het Glaspark. Foto: Judith de Bruyn

The Box Leerdam opent de deuren op Glaspark: ‘We willen sporten leuk maken voor iedereen’

Nieuws 2.046 keer gelezen

LEERDAM • Huub Visscher, Ronald Middelkoop en René Heijne openen op 1 juni de deuren van hun gloednieuwe sportcentrum ‘The Box Leerdam’ op het Glaspark. Het drietal startte ruim vier jaar geleden al met ‘CrossFit Leerdam’ aan de Industrieweg, maar wil met de opening van de nieuwe locatie nog meer mensen helpen om op een plezierige manier te bewegen.

“Want dat is het belangrijkste” vertelt het drietal. “Je moet een manier van sporten zien te vinden die je leuk vindt, anders ga je het niet volhouden. Er zijn veel mensen die naar de sportschool gaan, omdat ze weten dat het goed voor ze is. Dat betekent alleen niet automatisch dat ze het ook leuk vinden om aan apparaten te hangen of om een half uur op een fiets te zitten. Dat komt ook doordat veel mensen niet weten hoe ze op een andere manier kunnen sporten.”

“Het gevolg is dat ze aan het eind van de week wel vier uur hebben gesport, maar eigenlijk iets hebben gedaan wat ze helemaal niet leuk vinden. Wij kunnen daar bij helpen met onze kennis en kunde. Met nieuwe leden houden we eerst een intakegesprek om te achterhalen wat iemand wil bereiken. Op basis hiervan kijken we welke van de door ons aangeboden lessen iemand het leukst vindt en dan gaan we dat inplannen. Alles onder de juiste begeleiding.”

Drie takken 
The Box Leerdam bestaat straks uit drie takken: Fitness, CrossFit en Boxing. Die eerste tak van sport bood men nog niet aan in het pand aan de Industrieweg. “Daar ontbrak de ruimte voor, waardoor we ons hebben toegespitst op CrossFit en boksen. Het oude pand houden we overigens wel aan voor het geven van de bokslessen. Toch was het plan altijd al om uiteindelijk uit te breiden en ook fitness aan te gaan bieden, we willen namelijk een zo breed mogelijk publiek kunnen aanspreken.”

“Onze kracht is dat we eigenlijk alles vanuit groepslessen doen, het is bewezen dat sporten in een groep motiverender werkt dan enkel individueel. We bieden CrossFit-lessen, boks- en bokszaktrainingen, krachttrainingen en straks dus ook fitness aan. Elke les heeft een bepaald aantal plekken en mensen kunnen zich daar via de website voor inschrijven. Inmiddels komen er op veel tijden een vast groepje mensen die vaak samen trainen. Ons doel is om er meer een teamsport van te maken dan mensen bij een reguliere sportschool gewend zijn. Mensen kunnen elkaar motiveren en ook dat maakt het sporten weer leuker.”

Alle leeftijden en niveaus 
De drie heren benadrukken dat mensen van alle leeftijden en alle niveaus welkom zijn bij The Box. Ze leggen uit: “In dat kader geven bieden we bijvoorbeeld ook ‘Boksen voor Kids en Teens’ en Ladies Bokensen aan.”

“Daarnaast werken al een tijd samen met Zilver Fitness, wat betekent dat we ook groepslessen aanbieden voor ouderen. In die groepen sporten mensen die achter in de vijftig zijn, maar er zitten ook 75-plussers tussen. Voor die mensen is het ook iedere keer weer een uitje en daarmee zijn we ook een sociale ontmoetingsplaats. Je ziet dat die groepen er een uur na afloop van de les nog steeds zijn en zitten te kletsen. Dat is prachtig om te zien. We zijn vanaf het begin af aan bezig geweest om dat groepsgevoel voor iedereen te creëren, ook door af en toe een leuke activiteit of een feest te organiseren. Tot nu toe kunnen we zeggen dat we daar goed in slagen.”

Openingsactie 
Visscher, Middelkoop en Heijne hopen met ‘The Box’ een nog breder aanbod te kunnen realiseren. In het nieuwe gebouw staan de nieuwste fitnessapparaten, waar leden naast de groepslessen dus ook gebruik van kunnen maken als ze zelf aan de gang willen.

Vanwege de opening van het nieuwe gebouw geldt er nu een openingsactie. Nieuwe leden hoeven in mei (voorinschrijving via de website) en juni geen inschrijfgeld (t.w.v. 15 euro) te betalen, krijgen een gratis proefweek en een T-shirt. Bovendien sporten de eerste 100 nieuwe leden een maand gratis. Op 3 en 4 juni zijn er open dagen voor iedereen die een kijkje wil komen nemen.

Kijk voor meer informatie op www.theboxleerdam.nl

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden