Afbeelding
Foto:

Online cursus vasthouden en loslaten… mantelzorg bij dementie

dinsdag 7 februari 2023 13:30

13:30, online via Teams.

Op 7 februari begint de cursus vasthouden en loslaten… mantelzorg bij dementie. Deze onlinecursus is speciaal voor iedereen die zorgt voor of woont met iemand met (beginnende) dementie of vermoeden van dementie. De cursus wordt georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg Molenlanden en is bedoeld voor inwoners uit Molenlanden, Sliedrecht of Vijfheerenlanden komen óf mensen die zorgen voor iemand die in een van deze gemeentes woont. Het doel van deze cursus is het voorkomen van (beginnende) overbelasting, het geven van specifieke tips en het bieden van ondersteuning. Tijdens zes bijeenkomsten krijgen deelnemers informatie over (omgaan met) dementie. Daarnaast is er ruimte om ervaringen te delen en onderling tips uit te wisselen. Data: 7 en 14 februari, 7 en 14 maart, 4 en 11 april. Vanaf 13.15 uur kan er worden ingelogd, de bijeenkomst duurt van 13.30 tot 15.30. De cursus is gratis. De trainers zijn Wilma van der Hout en Yvonne Pijnenburg. Voor vragen of aanmelden, neem contact op met Steunpunt Mantelzorg Molenlanden via 085-0066089 of per e-mail info@welzijnmolenlanden.nl.
Meer informatie is te vinden op www.welzijnmolenlanden.nl of op Facebook en Instagram.