Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Online cursus vasthouden en loslaten… mantelzorg bij niet aangeboren hersenletsel (NAH)

maandag 6 februari 2023 19:30

19:30, Online via Teams.

Op 6 februari begint de cursus Vasthouden en loslaten… mantelzorg bij niet aangeboren hersenletsel (NAH). Deze onlinecursus is voor mantelzorgers en betrokken naasten van iemand met niet aangeboren hersenletsel. De cursus wordt georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg Molenlanden en is bedoeld voor inwoners uit Molenlanden, Sliedrecht of Vijfheerenlanden komen óf mensen die zorgen voor iemand die in een van deze gemeentes woont. Het doel van deze cursus is het voorkomen van (beginnende) overbelasting. Tijdens zes bijeenkomsten krijgen deelnemers tips hoe om te gaan met de situatie en anderen te betrekken bij de zorg. Ook bespreken we hoe zij zelf voldoende energie kunt houden en waar mantelzorgers terecht kunnen als er meer hulp nodig is. Daarnaast is er ruimte om ervaringen te delen en onderling tips uit te wisselen. Data: 6 en 20 februari, 6 en 20 maart, 3 en 17 april. Vanaf 19.15 kan er worden ingelogd. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De cursus is gratis. De trainers zijn Geeri de Jong en Yvonne Pijnenburg. Voor vragen en aanmelden, neem contact op met Steunpunt Mantelzorg Molenlanden via 085-0066089 of per e-mail info@welzijnmolenlanden.nl.. Meer informatie is te vinden op www.welzijnmolenlanden.nl of op Facebook en Instagram.