uitnodiging concert
uitnodiging concert Foto: Reinier Korver

Bach in Lexmond

zaterdag 2 december 2023 20:00

20:00, Lexmond, Hervormde kerk. Op zaterdagavond 2 december zal de Hervormde kerk van Lexmond gevuld worden met oude klanken, deels in een nieuw jasje.

Reinier Korver zal samen met trompettist Maurice van Dijk een concert verzorgen met een uitgebalanceerd programma met muziek van de grootste componist aller tijden, Johann Sebastian Bach. Het uitgebreide oeuvre van deze componist nodigt uit tot vele muzikale combinaties en uitvoeringen. Denk aan de diverse cantates, concerto‚Äôs en koraalbewerkingen. Zowel het einde van het kerkelijk jaar, (Wachet auf, ruft uns die Stimme) als het begin van het nieuwe kerkelijk jaar, (Nun komm der Heiden Heiland) komen langs. En misschien wel als hoogtepunt een Concerto voor Viool en orkest wat Bach schreef naar aanleiding van een werk van Vivaldi. Dit werk spelen ze nu op hun beurt in de combinatie orgel en trompet. 

Het concert start om 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur is iedereen welkom om eerst gezellig in de verwarmde kerk een bakje koffie of thee te drinken. Entree 10 euro, tot 12 jaar gratis. Adres: Kortenhoevenseweg 4, Lexmond.