Concert Duo Nocturne

vrijdag 30 september 2022 19:30

19:30, Vianen, Theater. In het kader van de concertserie AvondextrA verzorgt het duo Nocturne op vrijdagavond 30 september een optreden in het Theater Vianen.

Celliste Hanny de Jong - afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium - maakte deel uit van het Miranda kwartet, speelde in veel orkesten in binnen- en buitenland en vormde enige tijd geleden met Dingeman Coumou het duo Nocturne.

Die naam is ontleend aan de nocturnes die Frederic Burgmüller schreef voor cello en gitaar en die deel uitmaken van hun repertoire dat verder onder andere werken van Tsjaikovski, Bach, Faure en Rubinstein bevat.

Dingeman Coumou studeerde luit en klassiek gitaar aan het Utrechts Conservatorium. Naast het klassieke genre volgden studies van flamenco en fingerstyle jazz. In zijn eigen composities en arrangementen is deze veelzijdigheid goed te horen.

Voor dit concert, georganiseerd door het Stedelijk Museum Vianen, kan men nog plaatsen reserveren via een e-mail naar pers@stedelijkmuseumvianen.nl. Toegangsprijs is 15 euro. Aanvang 19.30 uur, deuren van de zaal open vanaf 19.00 uur.