Zomerconcert Grote Kerk Vianen

zaterdag 27 augustus 2022 16:00 t/m 17:00

06:00, Vianen, Grote Kerk Vianen. Strijkers-ensemble Sarabanda o.l.v. Mariette Holtrop concerteert op zaterdag 27 augustus 16:00 in het vierdezomerconcert van MuziekPodium Grote Kerk Vianen (toegang vrije gift) m.m.v.

Cecilia Bernardini, barokviool en Reitze Smits, orgel en klavecimbel. Uitgevoerd worden De Herfst uit de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi, Orgelconcert nr. 1 van Giuseppe Sammartini en De Zomer uit de Vier Jaargetijden van Vivaldi.

Cecilia Bernardini is één van de meest veelzijdige violisten van haar generatie, was soliste onder bekende dirigenten, speelde op talloze festivals en is concertmeester bij internationaal optredende ensembles. 

Reitze Smits studeerde orgel, muziekwetenschappen en klavecimbel, is orgeldocent aan het Utrechts Conservatorium en het Lemmensinsituut in Leuven, speelde concerten in vele Europese landen en gaf internationale cursussen. 

Sarabanda is een barokstrijkersensemble. De goede amateurs en leden met professionele achtergrond spelen op originele barokinstrumenten of kopieën daarvan met darmsnaren en barokstrijkstokken. 

Mariette Holtrop heeft als solist en (gast-) concertmeester met ensembles en orkesten opgetreden in Europa, Israël en New York en was vaste concertmeester, mede-oprichter van en artistiek verantwoordelijk voor Concerto d’Amsterdam.

Aanmelden voor de nieuwsbrief: muziekpodium@grotekerkvianen.nl. 

Locatie