Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

SGP-fractie stelt schriftelijke vragen over parkeerdruk Vianen

Algemeen 861 keer gelezen

VIANEN • De SGP-fractie van Vijfheerenlanden heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over de parkeerdruk waar Vianen mee te maken heeft. De fractie stelt hier geregeld signalen over te ontvangen. 

De SGP spreekt haar zorgen uit over de (tijdelijke) maatregelen die in de afgelopen tijd werden genomen en die ten koste gaan van het aantal parkeerplekken in de binnenstad. De SGP noemt als voorbeeld de tijdelijke plaatsing van paaltjes op de Kortendijk in Vianen in verband met de werkzaamheden aan de Kortendijk/Hofplein. Op de parkeerplaats aan de Voorstraat en op het parkeerplein aan de Kerkstraat moesten parkeerplekken plaats maken voor ondergrondse containers. In alle gevallen werd dit vooraf niet met de belanghebbenden, zoals de ondernemers, besproken en er werd niet overlegd over een alternatief, zo stelt de SGP. 

De SGP-fractie wil van het college van B&W onder meer weten welke plannen er nog in de pijplijn zitten die ten koste gaan van het aantal parkeerplekken in de Viaanse binnenstad. Ook in de plannen die er zijn voor het centrum van Leerdam, is de fractie geïnteresseerd. De SGP verwijst ook naar het nieuwe parkeerbeleid dat voor 2024 gepland staat en vraagt zich af of het college haar mening deelt dat er met dergelijke projecten en maatregelen wordt vooruitgelopen op dit beleid. 

De verwachting is dat het college de vragen voor 7 april zal beantwoorden. 

Marianne van de Werken

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden