Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Vrijstad Vianen Loop op 26 maart

Algemeen 726 keer gelezen

VIANEN • Op 26 maart wordt in Vianen de Vrijstad Vianen Loop gehouden. Het is een gezellig evenement voor wandelaars en hardlopers van elk niveau. Natuurlijk is ook iedereen die de lopers wil aanmoedigen, van harte welkom.

De organisatie van de Vrijstad Vianen Loop is in handen van Stichting Vrijstad Vianen Loop. Deze stichting heeft als doel om de inwoners van Vianen meer in beweging te krijgen. Op deze manier wil de stichting een (lichamelijk en geestelijk) gezonde leefstijl, onderlinge verbondenheid en sociale contacten bevorderen.

Voor de hardlopers is een vast parcours van vijf kilometer (Jumbo). Dat houdt in dat de lopers van de tien (AH) en vijftien (Via zien en horen) kilometer dus twee of drie keer over deze route komen. De reden is vooral praktisch: de organisatie moet werken met minder vrijwilligers. Het voordeel is dat lopers meerdere keren over dezelfde route lopen, waar dus (relatief) meer publiek staat. 

De kinderen kunnen meelopen met de Emiel Al-lerkleinste loop (peuters en kleuters, een korte afstand op de Voorstraat), Emiel Al-Kids-run van één kilometer (groep 3 en 4) en Emiel Al-Kids-run, twee kilometer (groep 5 t/m 8). De route van de Kids-run is autovrij.

De wandelroutes gaan door het buitengebied van Vianen. Deelnemers krijgen bij de start een routebeschrijving mee en de route is bewegwijzerd. Er is een wandeltocht van tien kilometer (De Notarissen), vijftien kilometer (Het tandenhuis) en de Fysio Vianen/Saskia den Hartog Mondhygiënist-route is vijf kilometer. Alle afstanden finishen in de historische binnenstad. Daar ligt voor alle deelnemers een medaille klaar. Meer informatie over de loop of een van de andere projecten van Stichting Vrijstad Vianen: vrijstadvianenloop.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden