• Willeke Alberti liep tijdens het concert door het publiek heen.
• Willeke Alberti liep tijdens het concert door het publiek heen. Foto: Tjarda van Loo

Willeke Alberti zorgt voor fijne middag in Het Dak: ‘Mooi om te zien hoe de mensen hebben genoten’

Algemeen 2.824 keer gelezen

LEERDAM • De Zonnebloem afdeling Leerdam kan terugzien op een zeer geslaagd concert dat zij vorige week in Het Dak hebben georganiseerd. “Wat een geweldige zangeres, wat een sfeer en wat een spetterend optreden.” Dit waren unaniem de reacties van de ruim 150 aanwezigen bij het concert van Willeke Alberti, die ondanks een vervelende keelpijn een geweldig optreden weggaf. 

Onder de aanwezigen waren naast vele mensen uit Leerdam ook mensen van de afdelingen Lexmond en Vianen en bewoners van Huis ter Leede en het Emmahuis.

Vreugde in het leven 
“Ze is er.” Zo kondigde burgemeester Sjors Frölich het optreden van Willeke Alberti aan. Frölich, die Willeke goed kent van zijn vroegere werk bij de radio, had de eer de middag te openen en de zangeres te verwelkomen. Frölich: “Geweldig dat u er allemaal bent. Ik zie vandaag zo veel vrolijke mensen die waarschijnlijk niet iedere dag zo’n leuk feest meemaken. Wat fijn om Willeke hier te mogen ontvangen in Leerdam. De zaal is zo mooi versierd en u ziet er allemaal zo feestelijk uit. Zo mooi om mensen die iets beperkt zijn een middagje een beetje vreugde in het leven te geven.”

Waarna Frölich nog aanvulde dat hij achttien jaar geleden de eer had om als radio presentator in theater Carré in Amsterdam Willeke een oeuvreprijs te mogen overhandigen. “We kennen elkaar vanuit de radiowereld en ik vind het een eer om Willeke nu als burgemeester te mogen verwelkomen.”

Liedjes uit de Jordaan
Na al deze lovende woorden begon Willeke met het zingen van een aan aantal zeer bekende Jordaan liedjes uit het repertoire van haar vader Willy Alberti, Tom Manders, Johnnie Jordaan, Liesbeth List en Ramses Shaffy en Lou Bandy. En wat het allermooiste was, iedereen kende deze liedjes en zong uit volle borst mee. Wat een vakvrouw en wat bezit Willeke op haar leeftijd nog een jaloersmakende vitaliteit. Ze liep constant zingend of pratend door de hele zaal en had voor iedereen even een momentje van aandacht.

Tussen de liedjes door vertelde Willeke over haar carrière als zangeres en actrice. Willeke vertelde dat zij haar rol in de Jantjes erg leuk vond, omdat zij daarin lekker plat Amsterdams mocht praten. Verschillende keren maakte Willeke haar excuses omdat zij niet zo goed voluit kon zingen vanwege haar keelpijn. Hierop riep een van de aanwezigen: “Willeke, maar je staat er ondanks je keelprobleem wel vandaag.”

Waarop de hele zaal begon te applaudisseren. Na het zingen van een medley van enkele van haar bekende liedjes zoals Carolientje, Spiegelbeeld en Morgen ben ik de Bruid sloot Willeke haar optreden af met zingen van het liedje Samen Zijn. Willeke vertelde: “Dit is mijn Zonnebloem en optreden voor ouderen doe ik echt uit mijn hart. Ik probeer er iedere keer weer een feestje van te maken.” 

‘Blij dat ik erbij was’
En dat was het deze middag. De ouderen hebben genoten. “Dit mag ieder jaar wel. Ik heb ontzettend genoten en echt alle liedjes meegezongen”, reageerde Marianne Smithjes na afloop. Jo Westerveld vertelde dat zijn ouders uit de Jordaan komen en het optreden ‘uit de kunst’ vond. “Ik ben blij dat ik erbij was.” Gina de Bruin vond alles leuk en zeer gezellig. Elza Visser, een van de vrijwilligers merkte na afloop op: “Fantastisch, dat je als oudere zangeres de zaal nog zo mee krijgt. Zo mooi om te zien hoe de mensen hiervan hebben genoten. Daar doe je het voor.”

Cadeaus 
Voordat Willeke en haar bandleden weer naar huis vertrokken, kregen ze eerst nog een aantal typische ‘Vijfheerenlanden-cadeautjes’. Waaronder een Lexmond pakket bestaande uit heerlijke speculaas, grilworst en appelsap. Uit Vianen echte Viaanse chocolade. Uit Glasstad Leerdam natuurlijk een glazen cadeau. Namens het Nationaal Glasmuseum kreeg Willeke met een parfumfles van de juwelen en parfumflessen ontwerper René Lalique, een echt collectoritem overhandigd.

Namens de Zonnebloem Leerdam heeft Nel Uittenbogaard-van Balen die al 25 jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem is, een mooi boeket overhandigd. En voor de bandleden had Angela Staats, voorzitter van de Zonnebloem Leerdam ook nog een cadeau, namelijk echte Leerdammer kaas.

Mimi van Rossem

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek aan Rivas Zorggroep in Gorinchem Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Gezellige opa- en oma-ochtend op De Springplank in Meerkerk Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Meelopen tijdens wandeling in de Nacht van de Vluchteling vanuit Lexmond Nieuws 6 jun., 08:49