• Er was ook een workshop kickboksen.
• Er was ook een workshop kickboksen. Foto: Mimi van Rossem

Kinderen gaan los bij Cultuurdag van Jeugd Actief in GO

Algemeen Fotoseries Fotoseries 749 keer gelezen

LEERDAM • Hoe leuk is het om te beginnen met het stukslaan van serviesgoed, om daarna met de keramiektechniek stukjes aardewerk in werelddelen van klei te leggen en hiervan dan weer een kunstwerk te maken. “Heel Leuk,” vonden de deelnemertjes aan de Cultuurdag van Stichting Jeugd Actief. Tijdens deze keramiek workshop hebben de kinderen een mooi kunstwerk gemaakt dat tijdens de Timmerdorpweek geëxposeerd gaat worden. 

De werkgroepleden van Jeugd Actief hadden woensdag 1 maart bij Stadspodium GO onder de noemer ‘Cultuur’ zes leuke workshops voor de kinderen in de basisschoolleeftijd georganiseerd. Hieraan hebben tientallen kinderen uit Leerdam meegedaan.

Zo konden de kinderen bij Nynke met kralen de leukste sieraden maken en in de toneelzaal leerden de kinderen de fijne kneepjes van het kickboksen. In de spiegelzaal konden de kinderen bij juf Nicky leuke dansjes leren die verwijzen naar het Timmerdorp thema van dit jaar ‘Dansend de wereld rond’. In de zaal ernaast konden de kinderen zich helemaal uitleven bij de drumworkshop die verzorgd werd door de leden van het Showkorps de Bazuin. De workshop ‘Bouwen met Hout ‘ kon niet doorgaan. Deze zeer geslaagde cultuurdag was het startsein voor een actief jaar met veel activiteiten voor de kinderen. 

Schoolvoetbaltoernooi
Het volgende Jeugd Actief-evenement is het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Hieraan doen dit jaar 500 kinderen in 60 teams van de groepen 5, 6, 7 en 8 mee. Het toernooi begint op 22 maart bij het Glaspark. Op deze dag spelen 30 jongensteams de voorrondes. Op 29 maart gaan 14 meisjesteams van de groepen 5, 6, 7 en 8 bij Leerdam Sport de voorrondes spelen. En 5 april worden door 16 jongensteams van de groepen 7 en 8 op het Glaspark de voorrondes gespeeld. De finale is op 27 april op Koningsdag bij Leerdam Sport. De voorrondes beginnen allemaal om 13.30 uur en duren tot ongeveer 17.00 uur. De finale is van 15.00 uur tot 17.00 uur, waarna de prijsuitreiking plaats vindt.

Mimi van Rossem

• Jeugd Actief in GO.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek aan Rivas Zorggroep in Gorinchem Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Gezellige opa- en oma-ochtend op De Springplank in Meerkerk Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Meelopen tijdens wandeling in de Nacht van de Vluchteling vanuit Lexmond Nieuws 6 jun., 08:49