• Cora Overbeek (midden) werd vorig jaar uitgeroepen tot powervrouw VIjfheerenlanden.
• Cora Overbeek (midden) werd vorig jaar uitgeroepen tot powervrouw VIjfheerenlanden. Foto: Aangeleverd

Verkiezing Powervrouw Vijfheerenlanden; nominaties kunnen worden ingestuurd

Algemeen 914 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Ieder jaar wordt op 8 maart wereldwijd Internationale Vrouwendag gevierd. De PvdA Vijfheerenlanden wil op Internationale Vrouwendag een Powervrouw uit de Vijfheerenlanden in het zonnetje zetten.

De PvdA meldt: ‘Het thema voor Internationale Vrouwendag van dit jaar is ‘Onbeperkt Leefbaar’. De wereld is aan het veranderen. Er was een pandemie, er is oorlog en de aarde warmt op. De aarde wordt steeds minder leefbaar. Ongelijke kansen, armoede, vergrijzing en groeiende nemen toe. Het lijkt wel of er steeds meer ellende is en onze leefomgeving beperkter wordt. Hoe kunnen vrouwen, samen met mannen, een onbeperkt leefbare omgeving creëren? Dit kan al door hele praktische oplossingen in onze eigen directe omgeving.’

Sterke vrouwen 
Gemeenteraadslid Soemya Amghar vertelt: “Voor de ontwikkeling van meisjes is het belangrijk dat je in aanraking komt met sterke vrouwen die jou laten zien en geloven in wat er allemaal mogelijk is. Ik wil zelf ook graag laten zien dat het mogelijk is om in de politiek het verschil te maken, als vrouw en als moeder.”

De PvdA Vijfheerenlanden roept iedereen op om vrouwen uit Vijfheerenlanden te nomineren voor de titel Powervrouw Vijfheerenlanden. Wie een vrouw kent die werkt aan hele praktische oplossingen om onze leefomgeving te verbeteren, kan haar nomineren. Denk aan het aanpakken van ongewenst gedrag, het toegankelijk maken van openbare ruimtes voor vrouwen met een fysieke beperking, of aan het stimuleren van projecten in de wijk, dorp of stad waarbij ontmoeting en gesprek centraal staan.

Nominaties insturen
De nominatie met een korte onderbouwing ontvangt de organisatie graag voor 27 februari 2023. Hiervoor kan een e-mail gestuurd worden naar Marianne Wittebol (mh.wittebol@hetnet.nl), secretaris van de PvdA Vijfheerenlanden. De beoordelingscommissie bestaat uit Roline den Hartog, voorzitter PvdA Vijfheerenlanden, Marianne Wittebol, secretaris PvdA Vijfheerenlanden en Cora Overbeek, de winnares van vorig jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne Oost.
Viaanse Sanne Oost Nederlands kampioen op onderdeel 'sprong' én seizoenskampioen Sport 19 uur geleden
• Het tankstation in Vianen aan de Stuartweg.
17-jarige overvallers van tankstation in Vianen betuigen spijt: niet terug naar cel en taakstraf 112 21 uur geleden
• Het kampioensteam van De Albatros.
Waterpoloheren De Albatros kampioen na spectaculair titelduel Sport 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden