• De appartementen aan de Hellingbaan in Leerdam.
• De appartementen aan de Hellingbaan in Leerdam. Foto: Aangeleverd

Appartementen aan de Hellingbaan in Leerdam worden gesloopt: ‘Vanwege de slechte staat de enige optie’

Algemeen 10.147 keer gelezen

LEERDAM • KleurrijkWonen heeft afgelopen maandag de toekomstplannen voor de 108 woningen aan de Hellingbaan in Leerdam bekendgemaakt. De woningcorporatie gaf aan dat het slopen van de appartementen de enige optie is. 

Het betreft de woningen Jacoba van Beijerenstraat 17-123 (oneven) en Quirinus de Palmelaan 1-107 (oneven) van het bouwjaar 1954. KleurrijkWonen heeft voor deze appartementen aan de Hellingbaan een haalbaarheidsonderzoek verricht. Hierbij zijn de technische en de bouwkundige staat van de woningen onderzocht. 

Uit het onderzoek blijkt, dat de appartementen in slechte technische staat verkeren. Er is onder andere sprake van betonrot en de appartementen zijn in deze staat niet te verduurzamen. Sloop van de woningen is dan ook de enige optie. Met deze sloop en latere nieuwbouw kan KleurrijkWonen een meer gevarieerd woningaanbod terugbrengen in de wijk. 

Bewoners
De bewoners zijn tijdens een bewonersbijeenkomst op 30 januari 2023 door de directeur van KleurrijkWonen, Tjapko van Dalen, ingelicht over de sloopplannen. De komende maanden gaat KleurrijkWonen met alle bewoners individueel in gesprek. De bewoners kunnen met sloopurgentie en verhuiskostenvergoeding verhuizen naar een passende woning elders in Leerdam of omgeving. De exacte afspraken legt KleurrijkWonen nog vast in een sociaal plan.

Planning
De gesprekken met de bewoners vinden vanaf begin dit jaar plaats. Volgens de voorlopige planning starten men in de tweede helft van 2023 met de herhuisvesting van de bewoners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden