Alzheimer
Alzheimer Foto: 123RF.com

Alzheimer Café Vianen ‘goede zorg met vrijheid en veiligheid bij dementie’

Algemeen 699 keer gelezen

VIANEN • Alzheimer Café Vianen organiseert op maandag 12 december een avond die gaat over ‘goede zorg met vrijheid en veiligheid bij dementie’. Te gast zijn Petra van den Bosch (casemanager) en Bernadette Zandkuijl (wijkverpleegkundige).

“Bij dementie komen vrijheid en veiligheid vaak onder druk te staan. Naarmate de ziekte vordert, nemen, vaak onbedoeld, gevaren en dilemma’s toe, met vrijheidsbeperking tot gevolg”, aldus de organisatie.

Vragen die centraal staan: Wat als iemand dreigt te vallen of te verdwalen? Of zich niet wil (laten) verzorgen? Of de hele nacht onrustig is? En wat mag eigenlijk wel en niet van de wet Zorg en Dwang? 

Samen wordt gekeken naar manieren om goede zorg te verlenen én iemand zo veel mogelijk (bewegings)vrijheid en zelfbeschikking te laten houden.

Wat is het Alzheimer Café?
Het Alzheimer Café is een plek voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden. Iedere maand wordt in het Alzheimer Café een thema besproken. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar in de kwantzaal van het Hof van Batenstein. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.

Voor meer informatie of voor hen die problemen hebben met het vervoer naar en van het Alzheimer Café, kan er contact opgenomen worden met Lillian Klynstra, Telefoon: 030-6089880.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 4 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 6 uur geleden
• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden