Afbeelding

Sterren kijken in het donker bij de Natuur- en Vogelwacht

Algemeen 1.008 keer gelezen

SCHOONREWOERD • De Natuur en Vogelwacht organiseert op zaterdag 29 oktober een lezing over ‘Sterren kijken’. Een lezing die wordt verzorgd door de heer Jan Zeebregts uit Heukelum. 

Door de lichtvervuiling ziet men steeds minder van de sterrenhemel in Nederland. Ontzettend jammer, want er is veel te ontdekken. Gelukkig zijn er nog een aantal donkere plekken in Nederland waar genoten kan worden van de sterrenpracht. Sterren kijken is niet moeilijk of duur. Met een sterrenkaart, een verrekijker en een boek over astronomie is het mogelijk om veel over de sterrenhemel te weten komen. 

Exacte programma later bekend
Omdat sterren het best zichtbaar zijn bij helder weer, wordt het exact programma pas bekend op het allerlaatste moment. Al wel zeker is dat er informatie wordt gegeven over de telescoop, de sterrenhemel en over het fotograferen van de sterrenhemel en de planeten. Jan Zeebregts laat bezoekers ook een kijkje nemen door een telescoop. Bij slecht weer doet men dat binnen, bij helder weer buiten.

Meer ontdekken? Kom dan zaterdag 29 oktober naar de Schaapskooi, Overboeicop 15 te Schoonrewoerd. Aanvang 20.00 uur, de deuren zijn al om 19.00 uur geopend. Toegang gratis, er staat een fooienpot klaar, zodat de Natuur- en Vogelwacht activiteiten kan blijven organiseren. Informatie: mail naar arinabogerd@live.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden