• In gesprek tijdens de Proefmiddag.
• In gesprek tijdens de Proefmiddag. Foto: Aangeleverd

Proefmiddag voor nieuwe vrijwilligers Taalhuis Leerdam groot succes

Algemeen 424 keer gelezen

LEERDAM • De proefmiddag die Taalhuis Leerdam en de Bibliotheek Lek & IJssel afgelopen dinsdagmiddag 13 september organiseerden, is een groot succes geworden. Zeven geïnteresseerden hebben hun gegevens achtergelaten.

Mensen die mogelijk vrijwilligerswerk zouden willen doen op het gebied van taal en computer werden met hapjes en drankjes ontvangen in de Bibliotheek Leerdam. Zij konden proeven hoe het is om vrijwilliger te zijn bij het Taalhuis.

Tijdens de middag kon er mee worden gedaan met de verschillende taalactiviteiten en digitale activiteiten om zo te ervaren welke vrijwilligersfuncties er zijn en wat deze precies inhouden.

Zeer tevreden
De opkomst was goed en er werd veel gekletst met de deelnemers en vrijwilligers. Van de geïnteresseerde mensen die naar de proefmiddag zijn gekomen, hebben zeven hiervan hun gegevens achter gelaten om vrijwilliger te worden. Daarmee zijn de organisatoren zeer tevreden.

In Leerdam zijn ruim 2200 inwoners laaggeletterd. Zij hebben moeite met lezen en schrijven. Vaak gaat dit gepaard met beperkte digitale vaardigheden. Omgaan met een computer of smartphone vinden veel mensen bijvoorbeeld lastig. Het is dan moeilijk om goed mee te kunnen doen in de samenleving. Met de inzet van vrijwilligers in de Bibliotheek worden deze mensen een stap verder geholpen en daarom zijn vrijwilligers zo belangrijk.

Voldoening
Dat het vrijwilligerswerk ook voldoening geeft, blijkt wel uit het gesprek met vrijwilligers José en Ans. “Ik vind het leuk om mensen te helpen met hun Nederlands, maar ik steek er zelf ook zeker wat van op,” aldus vrijwilliger José Zandkuijl.

“Het geeft voldoening om iets te betekenen voor de deelnemers. Ze zeggen dat je moet puzzelen als je ouder wordt, dat zou je scherp moeten houden. Maar taalvrijwilliger zijn werkt ook! Het houdt me scherp en jong,” vult vrijwilliger Ans van Dijk aan.

Belangstelleden in vrijwilligerswerk voor het Taalhuis die de proefmiddag gemist hebben, kunnen zich aanmelden via www.taalhuislekstroom.nl/vrijwilligers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden