• De Janus Passage.
• De Janus Passage. Foto: Sonja Bron

Janus Passage op Europaplein Leerdam viert jubileum

Algemeen 908 keer gelezen

LEERDAM • Deze maand is het vijf jaar geleden dat de Janus Passage op het Europalein in Leerdam feestelijk werd geopend. Reden genoeg om dit in augustus en september goed te vieren.

“We hebben er bewust voor gekozen om er niet alleen in de Passage zelf bij stil te staan, maar ook naar buiten te gaan”, vertelt Adrie Kleppe, beheerder van winkelcentrum Europaplein. 

Extra ondersteuning
“Activiteiten of evenementen waar we normaal al aan bijdragen, krijgen nu extra ondersteuning. Zo hebben we feestelijk getrakteerd bij het Timmerdorp in Leerdam, de Speelweek in Asperen en het Krakelingendorp in Heukelum. De komende weken zijn we onder andere nog bij de openingen van het Glaspark en van het nieuwe complex van Leerdam Sport’55, bij de Kennedymars en bij de culturele Markt van stichting Samen Doen.”

Bij het Glaspark zal in ieder geval de Europaleinburger te verkrijgen zijn; een burger van 100% Black angus rundvlees, die bovendien halal en glutenvrij is. Bij de andere evenementen zorgt men voor de catering en/of een versnapering.

Succes
Kleppe kijkt met veel genoegen terug op de afgelopen vijf jaar: “Ik had vooraf niet durven dromen dat het zo’n groot succes zou worden, want dat is het. We hebben 20.000 bezoekers per week, dat is een miljoen per jaar. We hebben nieuwe klanten mogen verwelkomen zonder de oude klanten uit het oog te verliezen. Met de Aldi, PLUS Teeuw en deco- en fashionwinkel J4 bedienen we veel verschillende soorten klanten binnen verschillende prijsklassen.”

“We sluiten onze ogen uiteraard ook niet voor de toekomst. Zo is thuisbezorgen natuurlijk helemaal hot. PLUS Teeuw doet dit al en Aldi gaat dit doen. Toch geloven we ook dat de consument er nog behoefte aan heeft om zelf langs te blijven komen.”

Meer festiviteiten
Ook wat betreft festiviteiten komt er nog het nodige aan. Kleppe: “Aan het eind van het jaar hebben we weer het Savel prijzenfestival. We zijn ons nog aan het beraden op de precieze invulling, maar hoogstwaarschijnlijk maken klanten dan kans pakketten met gratis boodschappen. We denken immers dat we de mensen, met de dalende koopkracht, daar het gelukkigste mee maken.”

“Verder bestaat het Europaplein in deze vorm over twee jaar 25 jaar. Dan willen we uitpakken met mooie festiviteiten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Hans van der Donk (Circet Nederland), Michiel Admiraal (DELTA Netwerk) en wethouder Teus Meijdam.
Aanleg glasvezelnetwerk in Leerdam officieel van start Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Tom Dumoulin onthult tiende generatie Giant TCR bij jubileum PliegerSport in Meerkerk Zakelijk 6 uur geleden
• Winnaar Casper van der Woude.
Casper van der Woude wint 49ste Ronde van Lexmond, Giessenburger Sander Spoolder geeft Sportklasse-wedstrijd kleur Sport 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden