•Red Impact in actie.
•Red Impact in actie. Foto: Dennis Vos - NTTO

Red Impact klaar voor ‘thuiswedstrijd’ in Hoogblokland: ‘We willen graag laten zien wat we kunnen’

Algemeen 20 keer gelezen

ZIJDERVELD/HOOGBLOKLAND • Ze hebben er wel eens beter voorgestaan in deze fase van het seizoen, maar de laatste weken zijn de resultaten prima te noemen. Tractorpullingteam Red Impact uit Zijderveld kijkt bovendien uit naar de wedstrijd in Hoogblokland van komend weekend. Niet in de laatste plaats vanwege het feit dat men dan de sponsors in het zonnetje kan zetten. 

Henri Versluis, teamlid van Red Impact en vaak de man achter het stuur op wedstrijddagen legt uit: “Dit is voor ons de wedstrijd het dichtst bij huis, dus zien we dit als een thuiswedstrijd. Het grootste deel van onze 44 sponsors en onze supportersclub ‘Vrienden van Red Impact’ komen hier uit de buurt en dus is dit het moment om iets voor hen terug te doen. We hebben een eigen VIP-ruimte voor genodigden met een podium, waar ze worden voorzien van een hapje en een drankje. Het is hét moment om onze sponsors en supporters te bedanken voor hun steun. 

Naast de sponsoren wordt er sowieso veel publiek verwacht in Hoogblokland. “Het is namelijk het hele seizoen al druk”, vertelt Versluis enigszins verbaasd. Over het hele weekend verwacht ik wel zo’n 15.000 à 20.000 man en dat aantal bezoekers hebben we op wel meer plekken aangetikt of overtroffen dit jaar. Het zal vanwege corona zijn dat mensen het leuk vinden om weer op pad te gaan.”

Team steeds groter 
Henri is al sinds 1985 actief binnen de wereld van het tractorpulling. Toentertijd nog met een oude tractor van een neef die mee mocht doen in de standaard klasse. Door de jaren heen werd het team groter. Zo kwam zwager Willem-Jan Pesselse erbij, de broer van Marjolijn, en sloten er andere broers, zwagers en neven aan. Het familieteam werd de laatste jaren verder aangevuld met belangstellenden uit de buurt én is al vanaf 2003 actief in de Supersport Klasse.

“We zijn nu met zo’n 11 man”, zegt Henri. “Stuk voor stuk mensen die het leuk vinden om met techniek bezig te zijn. Er is elke dag wel iemand bezig met sleutelen aan onze tractor. Op de dinsdag en donderdag zijn we er vaak allemaal. Al met al zit er dus een hoop tijd in.”

Tegenslag
Frustrerend was het dan ook dat Red Impact in het eerste deel van dit seizoen met de nodige tegenslag had te maken. Veel schades door technische mankementen speelden het team parten, maar de laatste weken is de weg omhoog weer ingezet.

Henri: “Dat is toch fijn. Natuurlijk doen we het allemaal voor ons plezier, maar als je zo veel tijd en geld erin steekt is het toch frustrerend als het niet gaat zoals je wil. Op sommige momenten vraag je je dan wel eens af waar je het allemaal voor doet, maar uiteindelijk is het gewoon een prachtige teamsport.”

Red Impact is één van de langst actieve, van de in totaal 12, teams. Viermaal was men de sterkste in de competitie. Daarnaast waren er vele tweede en derde plaatsen. Momenteel bezit de vijfde stek. 

Wereld op zich
Waar de mannen zich grotendeels richten op de techniek, gaan de vrouwen ook regelmatig mee naar de wedstrijden, vertelt Marjolijn. “Het is een wereld op zich. De teams kunnen het onderling ook heel goed vinden, dus zo’n heel weekend is gewoon heel gezellig. Je hebt elkaar door de jaren heen goed leren kennen. Als ik op de tribune zit, voel ik ook echt die spanning. Ik weet hoe veel die mannen ervoor doen en laten.”

Naast dat Red Impact de tractor naar eigen inzicht heeft gebouwd, heeft men ook een truck omgebouwd tot hotel op wielen voor de wedstrijdweekenden én is men nu bezig met het ombouwen van een aanhanger waar de tractor in kan. “Dus ja, zo blijven we wel bezig”, lacht Henri. “Maar we halen er zo veel plezier uit met z’n allen. Nu komend weekend maar aan het thuispubliek laten zien wat we kunnen.” 

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie