advertorial

Jaap zoekt iemand

Algemeen Ingezonden 993 keer gelezen

LEERBROEK • Veel bedrijven in onze regio hebben moeite om nieuw personeel aan te trekken. Dat ondervindt ook fruitbedrijf De Jong in Leerbroek. Maar zij bedachten iets om hun vacatures op een originele manier onder de aandacht te brengen.

De Jaap in “Jaap zoekt iemand” is Jaap Wallet en hij is bedrijfsleider bij De Jong Fruit. Het familiebedrijf maakt een sterke groei door en daardoor kan eigenlijk Jaap het werk niet alleen meer aan en hij heeft dus een assistent nodig. “Zomaar een vacature plaatsen is niet meer voldoende in deze tijd”, zegt directeur Dirk de Jong.

Creatieve manieren
“Als werkgever zul je creatieve manieren moeten vinden om eventuele sollicitanten te bereiken. Dus kwamen we op het idee om een korte, grappige én informatieve video te maken die we verspreiden via allerlei online-media, zoals Het Kontakt.”

Hoofdpersoon in de video is Jaap. In zijn functie als bedrijfsleider laat hij kort, maar op een grappige manier, zien waar zijn werkzaamheden o.a. uit bestaan: orders klaar zetten, fruit controleren, zorgen dat de sorteer- en verpaklijnen de juiste producten krijgen aangeleverd, met de vorkheftruck fruitkratten in vrachtwagens laden.

“Ik ben op zoek naar iemand die mij kan assisteren in mijn werkzaamheden”, zegt Jaap. “We hebben de video gemaakt zodat kandidaten een beter beeld krijgen van de werkzaamheden”.

Eisen
Op de vraag welke eisen Jaap stelt aan de assistent-bedrijfsleider is hij resoluut en stellig: die moet stressbestending zijn, leiding kunnen geven aan 40 personen, fruitkennis hebben is een pre en je niet bang zijn om vieze handen te krijgen.

Dirk de Jong wil het niet bij deze ene keer laten blijven dat video wordt ingezet voor vacatures. De bedoeling is dat er binnenkort wéér een video verschijnt: bij De Jong Fruit wordt een ook logistieke duizendpoot gezocht.

Is assistent bedrijfsleider bij De Jong Fruit iets voor jou of ken jij iemand die dit zou kunnen? Kijk hier voor meer informatie over de vacature. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden