• Aldwin den Blaauwen en Josine te Kaat.
• Aldwin den Blaauwen en Josine te Kaat. Foto: Aangeleverd

Nieuwe huisartsen Lexmond: ‘We wilden graag in een dorp werken’

Algemeen 1.023 keer gelezen

LEXMOND • Aldwin den Blaauwen en Josine te Kaat zijn vanaf 1 oktober de nieuwe huisartsen in Lexmond (zie artikel hierboven). Het duo is enthousiast om aan de slag te gaan in het dorp. 

“We werken al meerdere jaren samen in een praktijk in Leidsche Rijn”, vertelt Den Blaauwen. We zijn los van elkaar benaderd door Buurtdokters en zijn, nadat we wisten van de mogelijkheid in Lexmond, met elkaar gaan praten. We vullen elkaar op een goede manier aan en zijn goed op elkaar ingespeeld.

Onderlinge verbondenheid
“We zien beide grote voordelen in het werken binnen een dorp. Mijn vrouw kende de dominee uit het dorp en dus ben ik bij hem langs gegaan om meer informatie te krijgen over Lexmond en haar inwoners.”

“Wat ik proef is een onderlinge verbondenheid. Mensen willen elkaar hier nog zien, elkaar helpen en men weet wat men aan elkaar heeft. Kinderen zorgen hier nog voor hun ouders.”

Te Kaat geeft aan zelf in een dorp te zijn opgegroeid. “In de Achterhoek. En de mentaliteit die er binnen een dorp heerst past mij wel. Ik heb hier al eens twee dagen als waarnemend huisarts mogen werken en het beeld wat ik ervan kreeg is dat hier harde werkers wonen. Mensen die snel beter willen worden en hun dagelijkse bezigheden weer op willen pakken nadat ze ziek zijn geweest.”

Vacatures
Den Blaauwen zal straks vier dagen werken, terwijl Te Kaat drie dagen aanwezig is. Normaal gesproken is er dus in ieder geval één van de twee of zijn ze beide aanwezig. Beide geven wel aan tijd nodig te hebben om de praktijk helemaal naar hun hand te zetten en er een geoliede machine van te maken. Bovendien staan er nog vacatures open die vervuld zullen moeten worden om daar mede voor te zorgen. Zo zoekt men nog assistenten en een praktijkmanager.

“En met de huidige arbeidsmarkt is dat natuurlijk niet eenvoudig. Hopelijk lukt het om die vacatures voor 1 oktober te vervullen, zodat we direct een goede start kunnen maken in Lexmond”, besluit het tweetal. 

De vacatures zijn te vinden op www.buurtdokters.net

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Voedselbos in Tienhoven aan de Lek: “Het zou mooi zijn om bij te dragen aan biodiversiteit in de regio" Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Florine (14) uit Vianen droomt van school op zee: “Ik vertrouw erop dat dromen uitkomen" Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Yurii Shevchenko uit Meerkerk start crowdfundactie voor bus met hulpgoederen naar Oekraïne Nieuws 23 uur geleden