Afbeelding
Foto: aangeleverd

Waterschap Rivierenland komt met beregeningsverbod in de Betuwe, uitzondering voor beregenen appels

Algemeen 9 keer gelezen

REGIO • Vanwege de aanhoudende droogte en warmte stelt Waterschap Rivierenland een beregeningsverbod met oppervlaktewater in.

Dit verbod geldt vanaf woensdag 10 augustus 2022 tussen 7.00 en 19.00 uur in de gemeentes: Culemborg, Buren, West Betuwe, Tiel, Neder-Betuwe, Overbetuwe, Lingewaard, Berg en Dal. En in delen van de gemeentes Gorinchem, Arnhem, Nijmegen, Wijchen en Heumen.

Het waterschap maakt een uitzondering voor het beregenen van appels. Appels zijn namelijk zeer gevoelig voor extreme hitte. De appelboomgaarden in de gemeentes Culemborg, Buren, West Betuwe, Tiel, Neder-Betuwe, Overbetuwe en Lingewaard mogen overdag tussen 13:30 en 17:30 uur wel beregend worden. Dit geldt ook voor de appelboomgaarden in delen van de gemeentes Gorinchem, Arnhem en Nijmegen. Deze uitzondering geldt zolang het waterpeil in sloten dit toelaat.

Druppelbevloeiing van gewassen mag wel tussen 7.00 en 19.00 (en daarbuiten). Bij druppelbevloeiing treedt namelijk nauwelijks verdamping op. Gebruik van water dat nodig is voor het welzijn van dieren (bijvoorbeeld voor het koelen van daken van stallen) is ook mogelijk.Meer informatie: https://www.waterschaprivierenland.nl/beregeningsverbod...

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie