• Expeditie Baas.
• Expeditie Baas. Foto: Aangeleverd

Zomervakantie zonder zorgen voor jongeren

Algemeen 1 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Deze zomer is er de mogelijkheid voor jongeren binnen de gemeente Vijfheerenlanden om op vakantie te gaan, ook voor hen die er eigenlijk niet de financiële middelen voor hebben of zij die geen vriendengroep hebben om mee op vakantie te gaan. 

Expeditie Baas is voor en door jongeren georganiseerd om jongeren een kans te geven een onvergetelijke tijd te krijgen, zonder dat daar geldzorgen bij komen kijken. Maar ook voor jongeren die misschien niet de vriendengroep hebben om mee op vakantie te gaan, of gewoon omdat je zonder ouders op avontuur wilt. Deelnemen is gratis. Samen met leeftijdsgenoten van 17 tot 27 jaar vertrekken de deelnemers15 juli naar Durbuy, de Belgische Ardennen.

Kasteel
Iedereen verblijft in een  kasteel en gaat leuke activiteiten doen. Samen rond een kampvuur zitten, sportieve en creatieve spellen doen en impact maken. Tijdens de activiteiten leren de deelnemers grip te krijgen op hun toekomst en die van anderen. Je gaat ook een vrijwilligersproject doen, om de lokale inwoners in het zonnetje te zetten.

Hierdoor leert iedereen veel over zichzelf, door uit zijn/haar comfortzone te stappen en dingen te doen die een beetje spannend zijn. Ook de rest van de groep is er op dat moment om elkaar onderling te steunen. 

Daarnaast ontmoeten deelnemers nieuwe mensen, een groep jongeren zorgvuldig samengesteld uit de regio. Samen ontwikkelt men zich in een veilig en hecht team.

Aanmelden
Er zijn nog zes plekken over, dus geïnteresseerden moeten snel zijn. Het kan erg spannend zijn om in een nieuwe groep te komen, dus er is ook nog een gelegenheid om elkaar van te voren beter te leren kennen. Aanmelden, vragen of meer info? Ga naar www.mdtbaas.nl/expeditiebaas

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie