• Iedereen is welkom om te werken in de land- en tuinbouw vanwege tekorten aan personeel.
• Iedereen is welkom om te werken in de land- en tuinbouw vanwege tekorten aan personeel. Foto: HaKo Fotografie

Snel aan de slag in de land- en tuinbouwsector

Zakelijk 1.564 keer gelezen

REGIO • Iedereen is welkom om te werken op boerderij of in kas hier in de buurt.  Leuk werk in de land- en tuinbouwsector is ‘Dichterbij dan je denkt’. 

Iedereen die het leuk lijkt om te werken in een kas, een boomgaard of op een boerderij krijgt de kans zonder ingewikkelde sollicitatieprocedure aan de slag te gaan. 

De juiste opleiding is niet perse nodig, met een arbeidsbeperking of als statushouder is iedereen welkom en ook met een langdurige afstand tot de arbeidsmarkt is de mogelijkheid in Rivierenland aan de slag te gaan.

Dringend behoefte aan personeel

De land- en tuinbouwsector in Rivierenland heeft dringend behoefte aan personeel. Zij zetten de deuren open voor mensen die graag aan het werk gaan, maar moeite hebben om aan het werk te komen. Het schrijven van een brief of een CV en het sollicitatiegesprek kunnen in veel gevallen achterwege worden gelaten.

De agrarisch ondernemers gebruiken andere manieren om werknemers binnen te halen. Daardoor is het laagdrempeliger om in de agrarische sector in te stromen zonder ervaring of opleiding.

Zonder moeilijke procedures aan de slag


Door mee te werken op verschillende bedrijven wordt kennis gemaakt met het werk, de cultuur en de werkzaamheden. Op deze manier kan de werknemer ontdekken wat bij hem of haar past. Met een duur woord heet dit traineeships.

Door direct aan de slag bij een ondernemer die personeel zoekt, zonder ingewikkeld sollicitatiegesprek. Open hiring heet dat met een mooi woord. 

Of door taken van verschillende collega’s over te nemen ontstaat een nieuwe baan. Jobcarving genoemd. Deze drie moderne arbeidsmarktmethodes zijn bedoeld om werknemer en werkgever direct te koppelen.

Aandacht voor de mensen


“Sommige mensen komen moeilijker aan het werk. Wij zien het als een uitdaging om ervoor te zorgen dat zij wél aan het werk komen. Daarbij kijken wij per persoon naar ieders talenten en proberen wij zo te zorgen voor een werkgever die bij de persoon past”, zegt onze coach Jan Heeres.

Ondernemers die meedoen kiezen er bewust voor deze groep mensen een kans te geven. Ze zijn bereid tijd te investeren in de begeleiding en hopen daarmee een langdurige band met de werknemer op te bouwen. Een win-win situatie voor beide: een gelukkige werknemer is een goede arbeidskracht.

Meer informatie


“Als je wil zien of werken in de land- en tuinbouw wat voor je is mag iedereen mij altijd mailen, bellen of appen,” vertelt Jan Heeres. “Ik ben te bereiken via jan.heeres@treecentreopheusden.nl of op 06-28043751. En via www.werkgeverslijn.nl/werkdichtbij vind je meer informatie.”

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app