• Een grote groep BMX’ers en steppers liet zich door kou, regen en wind niet van de wijs brengen.
• Een grote groep BMX’ers en steppers liet zich door kou, regen en wind niet van de wijs brengen. Foto: Henk Versteeg

Sportieve Pumptrack-wedstrijden op het Eiland van Maurik

Sport 2.151 keer gelezen

MAURIK • Het tweede side event voor de Europese BMX wedstrijden in juni, vond zaterdag plaats: Pumptrack-wedstrijden op het Eiland van Maurik.

Een grote groep BMX’ers en steppers liet zich door kou, regen en wind niet van de wijs brengen. In verschillende klassen werd gestreden om de podiumplaatsen. Wie zou in de finale de snelste tijd neerzetten?

Toegangsbewijs extra prijs
Het werd een sportieve strijd met uiteindelijk in de diverse klassen trotse winnaars. Als extra prijs, naast de medailles, ontving de nummer één in alle klassen een toegangsbewijs voor de Europese wedstrijden, in juni. Na de onlangs gehouden presentatieavond was dit het tweede, zeer geslaagde side event in het kader van de UEC Europese BMX wedstrijden, die van 14 tot en met 16 juni op de baan van TFCC de Weirijders in Tiel worden gehouden.

Grootste sportevenement
Met zo’n 1500 deelnemers uit de hele wereld en een verwacht bezoekersaantal van ruim 10.000, is het straks veruit het grootste sportevenement van de regio.

En het blijft niet bij deze twee side events. De jeugd in de regio wordt actief benaderd om gratis kennis te maken met de BMX sport bij de Weirijders. Binnenkort wordt het programma voor dit derde en vierde side event bekendgemaakt.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden