• Er was veel belangstelling voor de presentatieavond bij TFCC De Weirijders rondom de Europese wedstrijden.
• Er was veel belangstelling voor de presentatieavond bij TFCC De Weirijders rondom de Europese wedstrijden. Foto: Henk Versteeg

Europese BMX-wedstrijden met 1500 deelnemers komende zomer in Tiel

Sport 1.080 keer gelezen

TIEL • In het clubgebouw van de Tielse fietscrossvereniging De Weirijders vond dinsdag een drukbezochte presentatieavond rondom de Europese wedstrijden  plaats. Deze wedstrijden worden op zaterdag 15 en zondag 16 juni van dit  jaar bij De Weirijders gehouden. Met zo’n 1500 deelnemers uit de hele wereld en naar verwachting ruim 10.000 bezoekers is het veruit het grootste sportevenement van de regio.

Naast de professionele rijders en rijdsters in de Junior, Under 23 en de Elite-klassen,  worden er wedstrijden gereden door rijders in de Challenge Boys, Girls en Cruiser-klassen. De provincie Gelderland en de gemeente Tiel hebben inmiddels ook hun volledige medewerking toegezegd aan - naast Appelpop en het Fruitcorso - het derde grote evenement in Tiel. 

De hele regio zal zonder twijfel gaan merken dat de fietscrosswereld in Tiel neerstrijkt. Hotels, campings, Bed and Breakfast, horeca en detailhandel zullen worden bezocht en profiteren van het evenement. 

Site-events
Voorafgaand aan de wedstrijden in juni, worden er meerdere site-events georganiseerd. De jeugd in de regio wordt actief benaderd om gratis kennis te maken met de BMX-sport bij TFCC De Weirijders. Binnenkort wordt het programma hiervoor bekendgemaakt.

Spaarprogramma via supermarkt
Om de lokale bevolking ook te kunnen laten genieten van de wedstrijden, is de organisatie daarnaast bezig een spaarprogramma op te zetten via een lokale supermarkt. Entreebewijzen kunnen straks met een forse korting worden gekocht óf de Europese BMX-wedstrijden kunnen zelfs helemaal gratis worden bezocht.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app