• Bo van Essen tekent bij SV TEC een contract van anderhalf jaar.
• Bo van Essen tekent bij SV TEC een contract van anderhalf jaar. Foto: TEC

Aanvaller Bo van Essen keert terug bij TEC in Tiel

Sport 1.169 keer gelezen

TIEL • Bo van Essen keert terug naar TEC. De aanvaller vertrok deze zomer bij TEC om bij Kozakken Boys aan de slag te gaan, maar hij ging vervolgens bij Spakenburg voetballen. Nu maakt Bo van Essen de overstap van Spakenburg naar TEC. Hij tekent een contract van anderhalf jaar.

In februari 2021 werd bekend dat Bo van Essen de selectie van TEC zou komen versterken. De getalenteerde aanvaller uit Westervoort maakte in de zomer van dat jaar de overstap van DOVO naar TEC. De nu 25-jarige van Essen speelde in zijn jeugd bij SC Westervoort en AVW’66. Bij Vitesse doorliep hij de hele jeugdopleiding en speelde hij met Jong Vitesse, zowel in de Tweede als de Derde Divisie. 

Eén seizoen De Treffers
In de zomer van 2019 maakte Bo van Essen de overstap naar De Treffers in Groesbeek, waar hij ook uitkwam in de Tweede Divisie. Na één seizoen verliet hij de Groesbeekse club voor DOVO in Veenendaal. Bij DOVO kwamen de kwaliteiten van deze snelle en doelgerichte aanvaller meer tot zijn recht.

In de vijf competitiewedstrijden die er tot nu toe gespeeld zijn in de Derde Divisie scoorde Bo zes keer en gaf hij drie assists, waarvan drie goals en drie assists tegen de amateurs van Ajax (11-0).  

63 wedstrijden voor TEC
Bo van Essen speelde in totaal 63 wedstrijden in het oranje shirt van TEC. Hij was, met 26 doelpunten en negen assists, zeer succesvol.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app