• Johan de Kinkelaar werd uiteindelijk met de dertiende plek beloond.
• Johan de Kinkelaar werd uiteindelijk met de dertiende plek beloond. Foto: T&P Sport

Johan de Kinkelaar van T&P Sport Maurik derde op vloer

Sport 923 keer gelezen

MAURIK/ZWOLLE • Johan de Kinkelaar van T&P Sport uit Maurik reisde zaterdag naar Zwolle voor zijn eerste voorwedstrijd voor het NK turnen. De jongvolwassene startte zijn wedstrijd, met twee mooie sprongen, sterk. Deze waren goed genoeg voor een zevende plek. 

Daarna was het tijd voor brug. Johan begon zijn oefening strak, maar liet aan het einde helaas wat punten liggen. Het lukte hem niet om een van de elementen goed uit te voeren, waardoor hij uiteindelijk een element te kort kwam. Gelukkig herstelde Johan zich op het volgende toestel goed; hij draaide een stabiele rekoefening. 

Op vloer liet Johan zien dat dit zijn favoriete onderdeel is. Hij liet hier zelfs voor het eerst een nieuw element zien: anderhalve schroef. De Jury was zo onder de indruk van de neergezette oefening, dat Johan een score kreeg die goed genoeg was voor een derde plek op vloer. Op paard zette Johan een zeer nette oefening neer. Als laatste toestel bleef ringen nog over. Ook hier had hij een stabiele oefening met weinig aftrek.

Ondanks de fout op brug en de hoog opgelopen zenuwen, draaide Johan de Kinkelaar een goede wedstrijd. Hij werd uiteindelijk beloond met de dertiende plek.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app