• Pascal van der Lans van Tiel'72 springt naar de bal.
• Pascal van der Lans van Tiel'72 springt naar de bal. Foto: Tiel'72

Selectie Tiel’72 houdt tegen OVVO en PSV punten in huis

Sport 932 keer gelezen

TIEL • De korfballers van Tiel’72 1 en 2 speelden zaterdag allebei een thuiswedstrijd in de Betuwehal. Een zaterdag met wederom grote belangen. Voor Tiel 2 een kans om bij winst bij de bovenste vier te behoren. Voor Tiel 1 is puntenverlies geen optie en staat nu tweede in de poule.

De wedstrijd van Tiel 2 begon goed; door de strijdlust van de ploeg van Kalijn van Harten pakte Tiel ‘72 al snel de leiding in de wedstrijd. Door de verdedigende druk van onze oranjehemden kwam OVVO moeilijk tot scoren en liep Tiel verder uit. Met een voorsprong van 14-9 werden de kleedkamers opgezocht.

Niet helemaal  scherp
Na de rust kwamen de Tiel 2 spelers niet helemaal scherp terug; al snel kregen ze drie doelpunten tegen, waardoor OVVO terug kwam naar 14-12. Dit was dan ook het moment voor de Tielse spelers weer te gaan spelen zoals in de eerste helft. Deze opdracht kon Tiel’72 2 knap realiseren. De wedstrijd werd gewonnen met een eindstand van 26-24.

Return-wedstrijd
Aansluitend stond de wedstrijd tussen Tiel’72 1 en PSV 1 op het programma. Dit was de eerste return-wedstrijd van de nog komende ontmoetingen. De wedstrijd begon veelbelovend voor de ploeg van coach André van de Haar. Tiel’72 bleef gemakkelijk doelpunten maken en ging met een comfortabele voorsprong de rust in: stand 9-3.

Meerdere tegendoelpunten
Na de rust leek Tiel’72 echter de focus een beetje te verliezen, wat resulteerde in meerdere tegendoelpunten. PSV’1 slaagde erin om het gat te verkleinen, mede doordat de aandacht verslapte en Tiel72’1 moeite had met het vinden van de korf. Er werden veel kansen gecreëerd, het ontbrak echter in de afronding. Gelukkig bleef de voorsprong altijd minimaal 5 doelpunten.

Koppositie blijft gehandhaafd
Ondanks deze mindere periode in de tweede helft, herstelde ons vlaggenschip zich prima en sleepte de overwinning terecht binnen: 19 -11. De gedeelde koppositie in de poule blijft gehandhaafd.

Doelpuntenmakers Tiel 1: Gerhard Gouderjaan 5, Niels van der Vlerk 3, Marleen Verweij 2, Roos Schrader 2, Shenna Sleurink 2, Pascal van der Lans, Thomas van Maurik , Femke de Rooij, Mariska Kocken en Anouk Boudewijn

Doelpuntenmakers Tiel 2: Tijn van Ommeren 6, Anouk Boudewijn 5, Sven Verwoert 4, Kim Brink 4, Tim van Zoest 4, Merlijn Kohler 3

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app