• Met het hele team op het ere-podium.
• Met het hele team op het ere-podium. Foto: aangeleverd
met video en foto’s

Ze haalden weer de finish; Tiels team eindigt in Dakar als 18e

Sport 1.331 keer gelezen

TIEL • Ze zijn weer thuis na de ‘zwaarste Dakar Rally’ ooit uitgereden te hebben. 

Zwaarste Dakar ooit
Vrijdag 19 januari namen Gert-Jan van der Valk en Branco de lange hun welverdiende medailles in ontvangst op het ere-podium. De meest uitdagende Dakar ooit was voor hen bijzonder zwaar, zij hadden een ongeluk op de weg, een tijdstraf van 15 uur en technische problemen onderweg die de starttijd beïnvloedden.

Uitdaging
Nachtelijke ritten in het donker waren ook een uitdaging voor ze. Maar ze hebben het gehaald en zijn ontzettend trots op hun 18e plek in hun klasse.

Monteurs
Gert-Jan en Branco willen speciaal het Arcane team en de monteurs bedanken. "Jullie ongelofelijke inzet zorgde ervoor dat onze auto elke dag in perfecte staat was." Martijn Wijnen uit Eck en Wiel maakte onder andere deel uit van het team monteurs.

Sponsoren
Het kwam dat de monteurs de hele nacht door moesten werken, zoals na het ongeluk dat in de eerste week plaatsvond. Ook veel dank aan hun sponsoren, Tinq, Loyalty Brokers, EVM19, LOLE en Dunkin. "Hun steun maakt immers het verschil."

Ongeval
De Tielse coureurs maken deel uit van het Arcane-team, zij rijden in twee identieke buggy’s. De bestuurder van de andere buggy deed voor het eerst mee aan de Dakar en deed het bijzonder goed. Helaas had hij een ongeval in de tweede week en heeft het op moeten geven, eigelijk met de finish in zicht.

Vierde keer
Gelukkig waren er geen persoonlijke ongevallen. Voor Gert-Jan en Branco was dit de tweede keer dat ze de rally uitreden. Ze hebben nu vier keer meegedaan.

Weer thuis
Zaterdagmiddag kwamen de mannen weer met het vliegtuig in Eindhoven aan. Ze werden opgewacht door een enthousiaste menigte waaronder vrienden en familie.

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

• Terug in Eindhoven.
• De welverdiende medaille.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app