• Ook in de maanden voorafgaand aan het event kan Tiel kennismaken met de BMX sport.
• Ook in de maanden voorafgaand aan het event kan Tiel kennismaken met de BMX sport. Foto: aangeleverd

Europese wedstrijden BMX volgend jaar in Tiel

Sport 1.773 keer gelezen

TIEL • Twee wedstrijdronden van de BMX European Cup vinden volgend jaar in Tiel plaats. Dat maakte Johan Kusters, voorzitter van TFCC de Weirijders uit Tiel, vorige week bekend. 

De Europese wedstrijden worden georganiseerd door de UEC (Union Européenne de Cyclisme), de Europese wielerunie en onderdeel van de UCI. Met vijf series van twee wedstrijden verdeeld over vijf BMX clubs in Europa zal uiteindelijk, in september 2024, de nieuwe Europees kampioen bekend zijn.

“We hebben er, gezien de ruime ervaringen van de wedstrijdcommissie van de Weirijders, alle vertrouwen in dat er straks in Tiel iets heel moois wordt neergezet”, zegt Jolanda Polkamp, bestuurslid van de BMX-commissie van de Union Européenne de Cyclisme.

Ruim duizend rijders
Halverwege juni 2024 worden op de BMX-baan van het Tielse Wielersportcentrum ronde zeven en acht van deze serie Europese BMX-wedstrijden georganiseerd. De trainingen zijn op 14 juni en de wedstrijden op 15 en 16 juni. Met meer dan duizend rijders en rijdsters uit de hele wereld en een groot aantal bezoekers belooft het een echt spektakel te worden. De sport staat immers garant voor spanning en mooie topsport.

Mooie beleving
“Op dit moment wordt door onze wedstrijdcommissie hard gewerkt aan het organiseren van deze wedstrijden”, zegt Johan Kusters. “Met zo’n driehonderd vrijwilligers gaan we er echt een mooie beleving van maken. Zeker niet alleen met sport, maar ook met side-events die op dit moment gestalte krijgen. Ook in de maanden voorafgaand aan het event kan Tiel kennismaken met de BMX sport. Het is echt de moeite waard om dit straks mee te maken.”

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app