• De Tielse TC, een mix van jong en oud.
• De Tielse TC, een mix van jong en oud. Foto: Donald Schalk

Open dag bij de Tielse tafeltennissers

Sport 2.145 keer gelezen

TIEL • De Tielse TC houdt op zondag 15 oktober van 10.30 tot 15.00 uur een Open Dag in het clubgebouw aan de Beethovenstraat. 

Jong en oud kunnen dan kennis maken met de tafeltennissport en natuurlijk zelf ook een balletje slaan. De Tielse TC wil vooral laten zien hoe veelzijdig deze sport is. 

Gezond

Maaike Bollemaat van de organisatie: “Tafeltennis is niet alleen leuk en gezellig om te doen, maar bovendien een erg gezonde sport. Het houdt je jong en is goed voor de conditie van het hele lichaam. Het is een spel dat de hersens jong houdt. Het verbetert je reflexen. Je moet snel reageren op je tegenstander, snel beslissen. Een voordeel is ook dat de kans erg klein is om blessures op te lopen.”

Open dag

Iedereen is welkom op de open dag. Danique Vukman, ook actief met de organisatie van deze dag: “We geven demonstraties op verschillende niveaus. De jeugd kan deelnemen aan leuke tafeltennisclinics. En zowel jong als oud kan zelf achter de tafel in actie komen. Bovendien kunnen de bezoekers meedoen aan een prijsvraag met een mooie hoofdprijs. Natuurlijk ontbreken ook het drankje en het hapje niet.”

De Tielse TC bestaat al bijna negentig jaar en is een van de oudste tafeltennisverenigingen van ons land. Een echte tafeltennistafel had de club bij de oprichting in 1935 nog niet. Men speelde de eerste jaren in een horecabedrijf aan de Ophemertsedijk op twee aan elkaar geschoven dissen. Dat is nu wel anders. 

Moderne wedstrijdtafels

In het sfeervolle eigen clubgebouw staan de modernste wedstrijdtafels opgesteld. Daar kan recreatief in competitieverband werden gespeeld. Al sinds 1938 doen teams van de Tielse TC mee in de afdelings- en landelijke competitie. In de oorlogsjaren moest er geïmproviseerd worden, er waren geen balletjes meer. Daarom werden stuk geslagen ballen door de leden gerepareerd. 

Populair

In de zestiger jaren werd de club steeds populairder bij de jeugd en werd en een jeugdafdeling opgericht, die nog steeds actief is. 

Mede dankzij professionele training wisten jeugdleden door te dringen tot de landelijke top met als grootste coryfee Mieke Arntz, die later professioneel speelde bij Tempo Team in Amsterdam. Zij deed mee aan de Nederlandse kampioenschappen en stond daar in 1976 tegenover de jonge Bettine Vriesekoop, van wie ze in de vijfde set op het nippertje verloor.

Trainen

De NTTB-competitiewedstrijden zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van de vereniging. Daarnaast krijgen de jeugdleden vanaf zes jaar en de recreatieve senioren alle ruimte. Voor de jeugd is er een speciale trainingsavond op dinsdag. Op vrijdagavond kan de jeugd vrijspelen. De senioren gaan op dinsdagavond en vrijdagavond aan de slag. Op donderdagmiddag is er bovendien een speciale senioren-instuif. 

Op www.tielsetc.nl staan de tijden vermeld.

Tekst: Jan Beijer
Jan Beijer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden