•  Tiel'72 kon thuis tegen Noviomagum uit Nijmegen  niet winnen.
• Tiel'72 kon thuis tegen Noviomagum uit Nijmegen niet winnen. Foto: Helly Bonet

Tiel’72 nog altijd zonder punten

Sport 2.489 keer gelezen

TIEL • Het eerste team van Tiel’72 is na de tweede speelronde in de Overgangsklasse nog altijd puntloos. Ook thuis tegen Noviomagum uit Nijmegen kon niet gewonnen worden: 10-15.

Het plan en het doel waren duidelijk voor Tiel’72: Goed starten tegen Noviomagum en in ieder geval een hoger schotpercentage halen dan vorige week tegen en bij Tweemaal Zes. De thuisploeg begon dit keer vooral verdedigend erg sterk en wist een kwartier lang de nul te houden. Daar tegenover stonden ook slechts twee doelpunten, want Tiel’72 had het moeilijk met de achterverdedigende Nijmegenaren. 

Makkelijker
Na de eerste pauze werd de korf makkelijker gevonden door beide ploegen. Tiel’72 pakte zelfs een 5-2 voorsprong, maar Noviomagum knokte zich terug naar een 6-6 ruststand. Ook na de pauze lukte het Tiel’72 de eerste tien minuten niet om het gat van de korf te vinden, terwijl Noviomagum na vier rake schoten verder uitliep naar 6-10.

Hoewel de ploeg van coach André van de Haar de draad weer oppakte, lukte het niet meer om het gat te dichten. Noviomagum keerde uiteindelijk met een 10-15 overwinning terug naar Nijmegen. 

Uit tegen KVZ
Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen KVZ voor de selectie, een bekende van vorig seizoen.

Doelpunten: Pascal van der Lans (4), Gerhard Gouderjaan (3), Marleen Verweij (2) en Maureen van Aken.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app