• Sjeng Schalken, wethouder Martine de Bas (rechts) en de jeugdleden Anna en Emilie bij de onthulling van het nieuwe verenigingslogo.
• Sjeng Schalken, wethouder Martine de Bas (rechts) en de jeugdleden Anna en Emilie bij de onthulling van het nieuwe verenigingslogo. Foto: Robert Mathijsen

Leden De Bongerd meten krachten met Sjeng Schalken

Sport 2.419 keer gelezen

BEUSICHEM • Tennisvereniging de Bongerd in Beusichem organiseerde het afgelopen weekend een succesvol tennisevent. Tijdens het Open Toernooi trakteerde voormalig proftennisser Sjeng Schalken de jeugd en volwassenen op een onvergetelijke clinic. Ook werd er een demonstratiepartij gespeeld.

Het open toernooi werd van 19 tot een met 27 augustus op de Bongerd gehouden. Met 236 inschrijvingen zat het toernooi helemaal vol en waren er elke dag prachtige partijen te zien. Vrijdag kregen de leden een kans om hun krachten te meten met Sjeng Schalken. De middag begon met een clinic voor de jeugd. De jonge talenten werden aangemoedigd om hun kunsten te vertonen. Daarnaast kregen ze op een enthousiaste manier tips van Sjeng om hun spel te verbeteren. Vervolgens was de beurt aan de volwassenen. Ook zíj moesten flink aan de bak om een punt af te snoepen van Sjeng. 

“Ik vond het erg leuk om samen met mijn vriendinnen mee te doen aan de clinic”, zegt de 10-jarige Maxime. “We moesten volleys en smashes slaan, rally’s spelen en miniwedstrijdjes tegen Sjeng spelen. Het was best lastig, hij speelt alles terug!”

Demonstratiepartij
Een hoogtepunt van de dag was de demonstratiewedstrijd tussen Sjeng Schalken en Bongerd-lid Jasper Kleinbussink. De jarenlange ervaring en het tennisspel van Sjeng maakte het moeilijk voor Jasper. Desondanks wist hij een game te winnen in de set die ze tegen elkaar speelden.

Vrijdagmiddag werd door Sjeng Schalken ook het nieuwe verenigingslogo onthuld. Sjeng deed dat samen met Martine de Bas, wethouder sport van de gemeente Buren en de twee jeugdleden Anna en Emilie. De nieuwe clubshirts voor volwassenen werden gepresenteerd en ook konden wat vragen worden gesteld. Zo wilde het publiek graag weten hoe het is om het stadion in Wimbledon te betreden. En of Sjeng misschien wat tips had om de zenuwen voor een wedstrijd onder controle te krijgen.

Finaledag
Zondag werd het succesvolle open toernooi afgesloten met de finalepartijen. Een aantal flinke onweersbuien zorgde voor natte banen. ‘s Middags ging de zon weer schijnen en kon het publiek weer genieten van spannende potjes tennis, waarin om de winst gestreden werd.


Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app