• Tiel'72 ging scherp de wedstrijd in.
• Tiel'72 ging scherp de wedstrijd in. Foto: aangeleverd

Tiel’72 na winst tegen KVZ in Zutphen op één

Sport 613 keer gelezen

TIEL/ZUTPHEN • De selectie van korfbalvereniging Tiel’72 reisde dit weekend af naar Zutphen voor een ontmoeting met de selectie van Korfbal Vereniging Zutphen (KVZ). Voor zowel het eerste als het tweede - en zowel voor Tiel’72 als voor KVZ - twee hele belangrijke wedstrijden in de strijd om de koppositie. Tiel’72 2 incasseerde helaas een nederlaag tegen KVZ 2: 11-17.

Na de wedstrijd van het tweede mocht Tiel’72 1 zich klaarmaken voor de wedstrijd tegen KVZ 1. De ploeg van trainer Daan van der Klis had, met een oefenpot in de zaal tegen Woudenberg, een goede voorbereiding achter de rug. Het team ging dan ook scherp de wedstrijd in.

Openingsscore
Shenna Sleurink startte op de plek van de geblesseerde Femke de Rooij. De bezoekers uit Tiel schoten uit de startblokken met een openingsscore van Shenna, gevolgd door een doelpunt van Gerhard Gouderjaan. En Tiel’72 bouwde de voorsprong verder uit naar vier doelpunten verschil: 3-7. Toch lukte het niet om deze voorsprong vast te houden, want KVZ kwam terug tot een ruststand van 7-8.

KVZ op voorsprong
Na de rust hervatte KVZ het stevige spel en kwam zelfs op voorsprong bij een 11-10 tussenstand. Daarna lukte het de korfballers van Tiel’72 om het mentale en fysieke spelletje van de Zutphenaren los te laten en te focussen op het eigen spel. Dit resulteerde in een doelpuntenreeks van zevendoelpunten voor de oranjehemden. Daarna volgde al snel het besef dat KVZ verslagen was en dat Tiel’72 los van de rest op de eerste plaats staat.

Doelpuntenmakers
Doelpuntenmakers aan de kant van korfbalvereniging Tiel ‘72 waren: Shenna Sleurink (vijf doelpunten), Pascal van der Lans (vijf doelpunten), Gerhard Gouderjaan (drie doelpunten), Maureen van Aken (drie doelpunten), Naomi Coenhein (twee doelpunten) en Marleen Verweij (een doelpunt).

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie