Femke de Rooij en Maureen van Aken in strijd met Devinco om de bal.
Femke de Rooij en Maureen van Aken in strijd met Devinco om de bal. Foto: KV Tiel'72

Moeizame zaterdag voor Tiel’72 tegen Devinco

Sport 598 keer gelezen

TIEL • Op een regenachtig sportpark Rauwenhof stond voor de selectie een competitiewedstrijd tegen Devinco op het programma. Na de goede seizoensopening, met vier punten uit twee wedstrijden, wilden de korfbalploegen hier natuurlijk een goed vervolg aan geven. Tiel’72 2 gaf het perfecte voorbeeld met een klinkende 21-6 overwinning tegen Devinco 2.

De wedstrijd van Tiel’72 1 begon minder doelpuntrijk. In een moeizame start wist Tiel’72 wel het eerste doelpunt van de wedstrijd te noteren, maar Devinco reageerde direct met twee doelpunten. De gehele eerste helft vielen de doelpunten heen en weer, met een uiteindelijke ruststand van 8-7 in het voordeel van de thuisploeg.

Dat Devinco wel eens een taaie ploeg zou kunnen zijn, was al vaker naar voren gekomen tijdens de besprekingen. Opnieuw een fysieke ploeg en een wedstrijd met weinig goals. De ploeg van trainer Daan van der Klis startte slordig vanuit de kleedkamers, waardoor Devinco kon uitlopen naar een voorsprong van twee doelpunten met nog vijf minuten op de klok. Na een paar mooie aanvallen en twee belangrijke goals kwam Tiel nog tot een 13-13 gelijkspel. Met nog twee minuten op de klok was de hoop volledig teruggekeerd, maar helaas werd de korf niet meer gevonden. Tiel’72 hield dus maar één punt over aan het duel met de ploeg uit Deventer.

Doelpuntenmakers waren Sierd (3), Gerhard (3), Pascal (2), Naomi (2), Thomas (1), Marleen (1) en Maureen (1).

Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 4 uur geleden