Afbeelding
Foto: Seijbel Photography

Maurikse zeilster Claire Seijbel naar EK in Italië

Sport 1 keer gelezen

MAURIK • Binnenkort vertrekt de Maurikse Claire Seijbel (16) naar het Gardameer om daar het EK Splash te zeilen. 

Van 23 tot 29 juli vindt op het Gardameer het Europees Kampioenschap Splash zeilen plaats. In een internationaal veld zal Claire Seijbel voor het eerst haar krachten gaan meten met internationale zeilers. 

Nadat ze op 7 jarige leeftijd een korte cursus deed bij zeilschool Windemanneke in Maurik, is het zeilvirus in haar bloed gekropen. Ze doorliep op jonge leeftijd al alle kwalificaties die er te halen zijn, en mag zich zelfs sinds afgelopen maand gediplomeerd zeilinstucteur noemen. 

Afgelopen najaar promoveerde zij pas van de B-klasse naar de A-Klasse. 

De Splash is een internationaal erkende open jeugd zeilboot. Daarmee is Seijbel elke week, zomers èn ’s winters ergens in Nederland op het water te vinden. Na een paar jaar wekelijks trainen bij Zeilteam Zuid in Den Bosch, is Claire onlangs overgestapt naar zeilteam, “Het Witte Huis” in Loosdrecht.

Samen met twee andere teamleden vertrekt ze binnenkort naar Italië. Daar zullen eerst een aantal trainingsdagen gevaren worden met aansluitend 7 dagen wedstrijden. 

Als mensen of bedrijven het leuk vinden om deel uit te maken van haar team; Claire heeft verschillende manieren bedacht waarop mensen haar kunnen ondersteunen; ze geeft bijvoorbeeld lezingen, zeilclinics en er zijn mogelijkheden om reclame te maken op de ‘Zeilbus’, waarmee ze naar Italië zal reizen. Claire is te bereiken via email op claire@seijbel.com

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie