• Jur Marringa wordt door GoenLinks Tiel voorgedragen als kandidaat-wethouder.
• Jur Marringa wordt door GoenLinks Tiel voorgedragen als kandidaat-wethouder. Foto: Chris van Koeverden

GroenLinks draagt Jur Marringa voor als kandidaat-wethouder Tiel

Nieuws 385 keer gelezen

TIEL • GroenLinks Tiel draagt Jur Marringa voor als kandidaat-wethouder. Marringa is fractievoorzitter van GroenLinks/PvdA in de gemeente Buren. Ook was hij fractievoorzitter en wethouder in de gemeente Culemborg.

Met het vertrek van wethouder Erika Spil wegens gezondheidsredenen ontstond in het Tielse college van burgemeester en wethouders een vacature. De Tielse GroenLinks fractie draagt nu Marringa voor als opvolger van Spil. 

Benoeming en installatie

Op dit moment wordt, voorafgaand aan de benoeming, de toetsingsprocedure doorlopen. Deze toetsingsprocedure staat in het kader van de politieke en bestuurlijke integriteit. De benoeming van Jur Marringa staat op de agenda tijdens de raadsvergadering van woensdag 29 mei. 

Bij een meerderheid van stemmen vanuit de gemeenteraad wordt de kandidaat-wethouder officieel door de raad benoemd en is het college weer voltallig. 

Ontheffing 

Jur Marringa woont in het dorp Zoelen, net buiten Tiel. Dit betekent dat de kandidaat-wethouder een ontheffing moet krijgen van de gemeenteraad om buiten Tiel te mogen wonen. Het betreft een zogeheten ontheffing van ingezetenschap.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden