• Burgemeester Frank van der Meijden wenst de deelnemers direct na het startsein succes voor de 225  kilometer lange fietstocht.
• Burgemeester Frank van der Meijden wenst de deelnemers direct na het startsein succes voor de 225 kilometer lange fietstocht. Foto: Rob Zantinge

Fietsers Gelderse 11-Stedentocht zijn onderweg

Nieuws 1.025 keer gelezen

TIEL • Enkele honderden toerfietsers vertrokken zaterdagochtend in alle vroegte vanaf Toerclub de Batauwers in Tiel voor de Gelderse 11-Stedentocht, een fietstocht van 225 kilometer. Burgemeester én fietsliefhebber Frank van der Meijden was ook vroeg uit de veren. Hij gaf om zeven uur het startschot. Nou ja, wat daar voor door moest gaan, want het startpistooltje weigerde.

De pret was er overigens niet minder om. Na een korte toespraak stuurde de burgemeester, die - zo zei hij - bést mee had willen fietsen, de deelnemers weg bij de startboog aan de Schaarsdijkweg. En terwijl de enthousiaste renners al op de pedalen stonden, liep Van der Meijden tussen de dames en heren door om ze nog even aan te moedigen.

GPS-route

De honderden deelnemers, waarvan een deel al eerder vertrok, maken gebruik van een GPS-route. Die voert hen onder meer langs Buren, Rhenen, via de omgeving van Arnhem naar Doesburg en Doetinchem. Via onder andere Zevenaar, Westervoort, Nijmegen en Appeltern komen ze uiteindelijk terug in Tiel.

Episch en heroïsch avontuur

Volgens de organisatie doen de toerfietsers vandaag mee aan ‘een episch en heroïsch fietsavontuur langs schilderachtige paden, historische steden en adembenemende landschappen’. Elke deelnemer heeft een stempelkaart bij zich, waarop elf stempels van evenzoveel steden moeten worden verzameld.

Loterij

De Gelderse 11-Stedentocht wordt vanavond bij De Batauwers afgesloten met onder meer een loterij.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden