• De organisatoren van het MamaFestival: Lisanne van Hattem (links) en Chantal Jansen (rechts).
• De organisatoren van het MamaFestival: Lisanne van Hattem (links) en Chantal Jansen (rechts). Foto: Eigen foto

Kidsplein, lezingen en workshops op het Betuwse MamaFestival

Nieuws 336 keer gelezen

BUREN • De laatste voorbereidingen voor het Betuwse MamaFestival op 13 april zijn van start gegaan om er een groot en gezellig feest van te maken.

Het allereerste MamaFestival is bijna een feit! De afgelopen maanden zijn organisatoren Lisanne van Hattem en Chantal Jansen druk bezig geweest om alles voor dit festival te organiseren. 

Workshops, lezingen en kidsplein

We kijken ernaar uit om iedereen met elkaar te verbinden

Ondanks dat de nodige stress af en toe zeker voorbijkwam, hebben ze er alles aan gedaan om er een onvergetelijke dag van te maken. “We kijken ernaar uit om iedereen met elkaar te verbinden.”

Op zaterdag 13 april van 10.00 tot 16.00 uur zal Landgoed De Heerlijkheid in Eck en Wiel volledig omgetoverd worden tot een waar MamaFestival. 

De gehele dag zullen er verschillende workshops en lezingen worden gehouden in het hoofdgebouw. Daaromheen kunnen kinderen hun energie en creativiteit kwijt op het kidsplein en mag iedereen langs de diverse standhouders struinen. Dit is allemaal buiten op het terrein terug te vinden. “We hopen hiermee zoveel mogelijk moeders bereiken.”

We zijn geen eventmanagers dus het was fijn dat iedereen paraat stond om ons te helpen

Om het MamaFestival zo goed mogelijk te kunnen organiseren, hebben Lisanne en Chantal de afgelopen tijd geen dag stil gezeten. 

Lisanne: “Iedere dag zijn we met het MamaFestival bezig geweest omdat er zóveel bij kwam kijken. Nog veel meer dan we in eerste instantie hadden bedacht. Denk aan een vergunning, verkeersregelaars en welke standhouders kiezen we uit?” 

Gelukkig hebben ze veel hulp van familie en vrienden gekregen. “We zijn geen eventmanagers dus het was fijn dat iedereen paraat stond om ons te helpen.”

Een onvergetelijke dag

Inmiddels is bijna alles geregeld om van het MamaFestival een groot succes te maken. Chantal: “Mensen kunnen op het weiland naast de locatie parkeren, mits het droog is. Anders kunnen ze een kilometer verderop parkeren bij het Eksternest.”

“Vanaf daar rijdt er een pendelbus die je heen en weer brengt maar je kunt het stuk ook wandelen.” Zodra de mensen arriveren, is er voor de eerste vijftig bezoekers een goodiebag. “Deze kunnen ze vullen bij de diverse standhouders!”

De entree van het MamaFestival is gratis en voor iedereen toegankelijk. Lisanne: “Naast de diverse workshops, lezingen en het fantastische speelgedeelte voor kinderen, hebben we de standhouders met veel aandacht uitgekozen.” 

Vijftig unieke standhouders

De twee organisatoren willen namelijk dat er voor ieder wat wils is. “Daarom hebben we zo’n vijftig unieke standhouders uitgekozen. Denk aan Doll van Joyce, Zinder Educatie, het Betuwsch Badhuys, Humanitas en Ziekenhuis Rivierenland.”

Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet en dat brengt de nodige spanning nog wel met zich mee. 

“We hopen dat er veel mensen langskomen, dat de standhouders het na afloop waardevol vonden om op ons festival te staan en dat iedereen weet wat er allemaal in de Betuwe te vinden is op het gebied van ouderschap. Dat vinden we het allerbelangrijkste. En dat het zonnetje gaat schijnen, dat hopen we natuurlijk ook”, lachen de twee.

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden