• Mark Christiaanse speelt donderdag muziek van onder meer Bach, Schumann, Salomé, Preston en Demessieux.
• Mark Christiaanse speelt donderdag muziek van onder meer Bach, Schumann, Salomé, Preston en Demessieux. Foto: aangeleverd

Mark Christiaanse geeft orgelconcert in Tielse kerk

Nieuws 322 keer gelezen

TIEL • Mark Christiaanse geeft op donderdag 4 april om 20:00 uur een orgelconcert in de Sint-Maartenskerk in Tiel. Hij speelt een afwisselend programma met muziek van onder meer Bach, Schumann, Salomé, Preston en Demessieux.

Mark Christiaanse studeerde van 2007 tot 2013 orgel en improvisatie aan het Conservatorium in Tilburg, bij Bram Beekman en Henco de Berg. Ook studeerde hij piano bij Jelena Bazova. In 2021 sloot hij de tweejarige studie Kerkmuziek af aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Mark volgde lessen bij Ben van Oosten, Wolfgang Baumgratz en Eric Lebrun. Twee keer nam hij deel aan de Haarlemse internationale zomeracademie.

Orgel- en pianodocent
Mark Christiaanse werkt regelmatig mee aan concerten en begeleidt koren en solisten. Ook is hij actief als orgel- en pianodocent én als dirigent. Sinds december 2018 is Mark de vaste bespeler van het historische Bätz-Witte orgel in de Hervormde Kerk te Kapelle. In het voorjaar van 2019 was hij betrokken bij de oprichting van de stichting Bätz-Witte Concerts Kapelle, waarover hij de artistieke leiding heeft. Mark is met deze stichting momenteel betrokken bij de restauratie van een uniek Hess-secretaireorgel uit 1786.

Toegang gratis
Als altijd is de toegang tot het concert in de Sint-Maartenskerk gratis. Wel wordt aan de uitgang een collecte gehouden. Na afloop van het concert zijn koffie en thee verkrijgbaar. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden