• Wethouder Erika Spil legt haar functie als wethouder om gezondheidsredenen met onmiddellijke ingang neer.
• Wethouder Erika Spil legt haar functie als wethouder om gezondheidsredenen met onmiddellijke ingang neer. Archieffoto: Jan Bouwhuis

Tielse wethouder Erika Spil stopt om gezondheidsredenen

Nieuws 793 keer gelezen

TIEL • Erika Spil (GroenLinks) legt haar functie als wethouder om gezondheidsredenen direct neer. Dat heeft zij de gemeenteraad laten weten.

Erika Spil trad na de gemeenteraadsverkiezingen op 6 juni 2022 aan als wethouder voor onder meer ruimtelijke ordening, klimaat en energie, duurzaamheid en dierenwelzijn. Daarnaast verwierf zij in de regio de belangrijke functie van voorzitter van de Regionale Energie Strategie. 

Gedreven politica
“Met het vertrek van Erika verliezen we een gedreven politica”, zegt Maureen Klijn, fractievoorzitter van GroenLinks. “Zo heeft zij zich enorm ingezet om de plannen voor de bouw van meer woningen door de gemeenteraad te krijgen.”

Recentelijk zijn gezondheidsklachten bij wethouder Spil opgekomen. Zij is hierdoor gedwongen haar werkzaamheden als wethouder van Tiel te beëindigen. 

“Met het vertrek van Erika Spil verliezen we een bevlogen en gepassioneerd bestuurder”, zegt burgemeester Frank van der Meijden namens het stadsbestuur. “We wensen haar en haar familie veel beterschap en sterkte.” 

Waarneming
GroenLinks zal op korte termijn bijeen komen om na te denken over de invulling van de vrijgevallen wethouderspost. Tot aan de benoeming van een nieuwe wethouder neemt het college de werkzaamheden waar.

Receptie
De gemeenteraad zal binnenkort tijdens een receptie afscheid nemen van wethouder Spil.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden