• Een Tielenaar bedreigde per telefoon een medewerker van het klantcontactcentrum van de gemeente. Foto ter illustratie.
• Een Tielenaar bedreigde per telefoon een medewerker van het klantcontactcentrum van de gemeente. Foto ter illustratie. Foto: Stockfoto123RF

Burgemeester Tiel trekt grens: ‘Handen af van onze medewerkers’

Nieuws 1.137 keer gelezen

TIEL • De gemeente Tiel wil paal en perk stellen aan mensen die medewerkers intimideren en bedreigen. Dat stelt de nieuwe burgemeester van Tiel, Frank van der Meijden. Hij doet dit na een incident dat donderdag plaatsvond. Een Tielenaar bedreigde per telefoon een medewerker van het klantcontactcentrum van de gemeente.

De man schold tegen de medewerker en uitte bedreigingen. De politie heeft de persoon kort na het incident aangehouden. Verder heeft deze persoon een gebouwontzegging ontvangen voor de periode van één jaar. Contact met de gemeente kan alleen schriftelijk of via mail plaatsvinden.

Veel impact op de medewerkers
Bedreigingen en intimidaties komen steeds vaker voor. ‘We horen het om ons heen van andere organisaties en lezen er geregeld over in de media’, aldus de gemeente Tiel. ‘Onze medewerkers merken dit helaas ook. Situaties als deze hebben veel impact op hen.

Medewerkers die direct contact hebben met de inwoners krijgen daarom met regelmaat training op het gebied van weerbaarheid. Daar leren zij hoe ze beter met stress kunnen omgaan, hun emoties kunnen beheersen en grenzen kunnen stellen.’

Gedrag is onacceptabel
Burgemeester Van der Meijden wil vooral ook de grens trekken bij mensen die over de schreef gaan. “Dit gedrag is onacceptabel”, zegt hij. “Medewerkers bij overheidsorganisaties doen hun werk net als u en ik. Zij zijn gedreven om de inwoners verder te helpen.”

In gesprek gaan en blijven
“Natuurlijk kunnen we daarbij van mening verschillen. Dat kan en dat mag. Laten we vooral met elkaar in gesprek gaan en blijven. Maar gedrag zoals dit kunnen en willen we niet tolereren”, aldus de burgemeester. “Daarom roep ik u allen op: Handen af van onze medewerkers.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden