• Burgemeester Frank van der Meijden kreeg door locoburgemeester Carla Kreuk de ambtsketen omgehangen. Plaatsvervangend raadsvoorzitter Tom van Oostrom moest de hamer inleveren.
• Burgemeester Frank van der Meijden kreeg door locoburgemeester Carla Kreuk de ambtsketen omgehangen. Plaatsvervangend raadsvoorzitter Tom van Oostrom moest de hamer inleveren. Foto: Jan Bouwhuis

Frank van der Meijden geïnstalleerd als burgemeester van Tiel

Nieuws 1.286 keer gelezen

TIEL • De  gemeente Tiel verwelkomde donderdagavond  haar nieuwe burgemeester. De officiële installatie van Frank van der Meijden vond plaats in de Agnietenhof in Tiel. De beëdiging werd gedaan door Henri Lenferink, waarnemend commissaris van de Koning in de provincie Gelderland.

Lenferink roemde de energie en daadkracht van burgemeester Van der Meijden. “Hij houdt van een uitdaging en dat komt goed uit, want er liggen hier genoeg vraagstukken waar hij mee aan de slag kan gaan. Tegelijkertijd is het een burgervader die gemoedelijk en benaderbaar is.”

Ambtsketen en voorzittershamer
Nadat de handtekeningen waren gezet kreeg Van der Meijden de ambtsketen en de voorzittershamer. In een goed gevulde zaal werd de burgemeester niet alleen toegesproken door de commissaris van de Koning, maar ook door locoburgemeester Carla Kreuk-Wildeman, de plaatsvervangend voorzitter van de raad Tom van Oostrom, voorzitter van de burgemeesterskring Hans Martijn Ostendorp en de plaatsvervanger van de voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Servaas Stoop, ook burgemeester van de gemeente West Betuwe.

Veel prachtige parels
Locoburgemeester Kreuk overhandigde burgemeester Van der Meijden tijdens haar toespraak een speciaal paar Tielse sneakers. Op de sneakers is onder meer de skyline van Tiel te  zien. De schoenen zijn gemaakt door Vijz, een van de innovatieve bedrijven in de gemeente. Locoburgemeester Kreuk gaf de suggestie met dit bijzondere cadeau lekker te gaan (hard)lopen en vooral te genieten van de omgeving. “Want Tiel heeft veel prachtige parels”, aldus Kreuk, “gepoetste en ongepoetste.”

Gedrevenheid van jonge vrijwilligers
Frank van der Meijden gaf aan zich bevoorrecht te voelen dat het hem gegund is burgemeester te mogen zijn van de prachtige gemeente Tiel. De afgelopen tijd bezocht hij de gemeente regelmatig. Zo was hij erg onder de indruk van de gedrevenheid van jonge vrijwilligers van de Tielse vlindertuin.

“Vrijwilligers die voor deze stad voorop gaan en het verschil maken”, aldus Van der Meijden. “Mensen maken de samenleving”. De burgemeester wil zich vooral inzetten voor een drietal uitdagingen die ook in de profielschets zijn opgenomen. Hij gaat nadrukkelijk aandacht geven aan een stevig samenspel tussen bestuur, ambtelijke organisatie en inwoners. 

Beschermen van de gemeenschap
Ook wil hij samen de regio Rivierenland beter op de kaart zetten. “Intensievere samenwerking begint door te kijken wat je voor een ander kunt betekenen”, aldus Van der Meijden. Zijn derde speerpunt is het beschermen van de gemeenschap tegen mensen die wetten en regels stelselmatig overtreden. De burgemeester kijkt ernaar uit om samen te werken met alle betrokken partijen om die uitdagingen van de gemeente Tiel en de regio aan te pakken.

Woning in het centrum
Hoewel burgemeester Van der Meijden van de gemeenteraad toestemming kreeg om - maximaal een jaar - in Tiel naar woonruimte te zoeken, is dát inmiddels niet meer nodig. In het centrum van Tiel heeft hij een woning gevonden, waarvan hij voor het eind van deze maand de sleutel krijgt.

Installatie terugkijken
De installatie van de burgemeester is terug te zien via het nieuwsbericht op www.tiel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden