• De 78-jarige Ronnie Tober in actie op Peerpop 2023.
• De 78-jarige Ronnie Tober in actie op Peerpop 2023. Foto: Jan Bouwhuis

Komende editie Peerpop in álle Tielse zorgcentra

Nieuws 1.110 keer gelezen

TIEL • Na de succesvolle eerste editie van Peerpop, afgelopen herfst, krijgt dit evenement dit jaar een groter vervolg. Peerpop 2024 vindt op vrijdag 27 en zaterdag 28 september plaats in de zorgcentra Lingewaarde, Vrijthof en Walstede. 

“Bewoners van zorgcentra zijn fysiek niet in staat om een evenement als Appelpop in Tiel te bezoeken. Het alternatief voor deze doelgroep is nu Peerpop, waar de rollen zijn omgedraaid. Artiesten komen naar de zorgcentra toe om daar voor de bewoners een onvergetelijke muzikale middag te verzorgen”, aldus Lucien Tros, voorzitter van de Stichting Vrienden van Vrijthof.

Soort carrousel
“In 2023 is de eerste editie van Peerpop van start gegaan in de zorgcentra Lingewaarde en Vrijthof. Artiesten rouleerden als een soort carrousel langs de huizen om daar op te treden. Het was een enorm succes.”

Dit jaar sluit ook Walstede zich aan bij dit bijzondere evenement. “Nu ook dit zorgcentrum meedoet, kunnen we zeggen dat de bewoners van alle zorgcentra in Tiel gaan genieten van Peerpop; hoe geweldig!”, zegt Tros. “Het is onze ambitie dat uiteindelijk ook bewoners met een beperking van andere woonvormen, zoals wonen met zorg - denk bijvoorbeeld aan de 4 Gravinnen- in de artiestencarrousel van Peerpop worden opgenomen. Maar daarvoor is geld nodig. Ik ga dan ook met die instanties om tafel.”

Stichtingen staan financieel garant
Initiatiefnemer en bedenker van Peerpop is Vrienden van Vrijthof. Deze stichting werkt heel nauw samen met de Vriendenstichtingen van de zorgcentra Lingewaarde en Walstede. “Samen maken wij Peerpop voor de bewoners mogelijk; alle drie de stichtingen staan financieel garant voor dit evenement”, aldus Lucien. “Maar als wij Peerpop dekkend kunnen maken via sponsoren, kunnen wij onze centjes weer aan andere leuke activiteiten voor onze bewoners spenderen.”

Het evenement is gratis voor alle bewoners. De line-up van artiesten wordt later bekendgemaakt.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden