• Wie vanaf de Tielsestraat de Wetering op rijdt, vindt het nieuwe gebouw straks aan de linkerkant.
• Wie vanaf de Tielsestraat de Wetering op rijdt, vindt het nieuwe gebouw straks aan de linkerkant. Foto: aangeleverd

Paviljoen in het groen voor Burense ambtenaren

Nieuws 571 keer gelezen

MAURIK • De voorkeurslocatie van het nieuwe, Burense gemeentehuis is bekendgemaakt tijdens de tweede bijeenkomst van de klankbordgoep, dinsdagavond. 

Op het parkachtige terrein rond het huidige gemeentehuis in Maurik zijn diverse plekken onderzocht volgens de wensen die omwonenden tijdens de eerste bijeenkomst op tafel hebben gelegd. De voor- en nadelen van de verschillende locaties zijn tegen elkaar afgewogen, waarbij een keus is gemaakt. 

Wie vanaf de Tielsestraat de Wetering op rijdt, vindt het nieuwe gebouw straks aan de linkerkant. Verder naar achteren is rechts het bestaande pand te zien. Volgens deskundigen is dit de beste locatie.

Engels parklandschap
Bij het bepalen van deze voorkeursplek is onder meer rekening gehouden met een minimale afstand van vijftig meter tot de woningen in de omgeving. Dat er een groene strook moet komen tussen de parkeerplaatsen en het nieuwe gemeentehuis én tussen de omliggende woningen en het nieuwe pand, kwam als duidelijke wens naar voren. Dit wordt in de volgende bijeenkomst van de klantbordgroep besproken met de landschapsarchitect.

Ommetje lopen
De bedoeling is dat de directe omgeving meer dan nu de stijl van een Engels landschap krijgt ‘waarin je een ommetje kunt lopen’. Het gemeentehuis wordt nadrukkelijk een ‘paviljoen in het groen’, zo zei Luuk Borremans van cepezed, het architectenbureau dat het gebouw ontwerpt. Hoewel de planning krap is staat oplevering gepland voor half 2026.

Discussie over inrichting parklandschap
De volgende bijeenkomst is op 22 april. Dan wordt gediscussieerd over de inrichting van het parklandschap, maar ook over de gewenste uitstraling en de voor de gemeente kenmerkende identiteitsdragers, die het gebouw moet krijgen. Op die bijeenkomst is iedereen welkom om mee te praten en ideeën aan te dragen.

Ellis Frans-Kapma

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app