• Er worden door de kinderen tweehonderd bomen en struiken geplant.
• Er worden door de kinderen tweehonderd bomen en struiken geplant. Foto: Joep Bergfeld

Boomfeestdag op Landgoed Soelen met scholieren Den Aldenhaag

Nieuws 361 keer gelezen

ZOELEN • 75 leerlingen van OBS den Aldenhaag maken op woensdag 14 februari ‘s ochtends, samen met wethouder Pieter Neven, hun leefomgeving groener. Ze planten op deze Boomfeestdag van Staatsbosbeheer zo’n tweehonderd bomen en struiken op Landgoed Soelen. 

Ook leren de kinderen wat belangrijk is bij het planten van een boom, waarom we bomen planten én hoe bomen en bossen bijdragen aan de biodiversiteit. Het bos zal bestaan uit een grote variëteit aan soorten en bevat onder andere eik, haagbeuk, zoete kers, vlier en meidoorn. 

Ieder kind een boom
Onder het motto ‘ieder kind een boom’ wil Stichting Nationale Boomfeestdag ieder kind in Nederland in staat stellen een boom te planten en inzicht te krijgen in wat bomen en de natuur voor ons betekenen. Medewerkers van gemeenten, natuurorganisaties, bedrijven en scholen zetten zich in om kinderen in aanraking te brengen met de natuur.

Concentratie beter
Volgens de stichting bewegen kinderen die in het groen opgroeien meer, ervaren ze minder stress, ademen ze schonere lucht in, kunnen ze zich beter concentreren op school en hebben ze meer sociale contacten.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app