Lorenzo Coppola
Lorenzo Coppola Foto: Ruben Snitslaar

Penta Quintet speelt met Lorenzo Coppola in Buren

Nieuws 308 keer gelezen

BUREN • Het Penta Quintet speelt komende vrijdagavond 9 februari, samen met de Italiaanse klarinettist Lorenzo Coppola, werken van Mozart in de Sint Lambertuskerk in Buren. 

Gespeeld wordt kamermuziek, geschreven in de gloed van enkele van Mozarts belangrijkste opera’s. Met dit theatrale programma haalt Penta, samen met Lorenzo Coppola, de muur neer tussen theater en huiskamer. Kamermuziek als opera, opera als kamermuziek. Mozart op zijn hoogtepunt, waar het kleine werk niet voor het grote onderdoet.

Onvermoede verbanden
Met de internationaal gelauwerde klarinettist Lorenzo Coppola legt Penta Quintet onvermoede verbanden bloot tussen het theater in Mozarts opera en zijn kamermuziek. Coppola is als geen ander in staat om in Mozarts muziek, in het bijzonder zijn kamermuziek, de Commedia dell’ Arte te herkennen. Hij ís de Commedia dell’Arte zelf: Arlecchino, Colombina én Pantalone tegelijkertijd.

Uit het hoofd
Elke zin waarin Mozart zichzelf citeert in de kamermuziek, wordt door Coppola herkend als een aria uit een opera, want hij kent ze stuk voor stuk uit zijn hoofd. Alle stijlfiguren, gestes, muzikale zinnen en zelfs soms aparte noten krijgen een betekenis binnen het verhaal. Woorden zijn overbodig om het verhaal van de Commedia te vertellen. Coppola spreekt en zingt met zijn klarinet als een ware diva.

Toegangskaarten
Kaarten voor dit concert á 20 euro (tot en met 18 jaar gratis toegang) zijn te koop via de website www.muziekinburen.nl en aan de deur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app